Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen Wat is wel en niet gedekt door deze verkeersrechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een verkeersrechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van SRK na een verkeersongeluk. En bij conflicten over de aankoop of reparatie van uw vervoermiddel. Ook vergoeden we proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen, met uitzondering van verkeersboetes.

Extra informatie

Deze verzekering kunt u kiezen als een aanvullende dekking op uw (Klassieke)Auto-/Motorverzekering of op uw Rechtsbijstandsverzekering bij De Goudse.
icon_voor-wie

Wie is verzekerd?

De verzekering geldt voor uzelf, uw partner en/of kinderen en de overige passagiers.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

U bent verzekerd bij ongelukken in de landen waarvoor de groene kaart geldig is.
icon_verkeersschade

Schade in het verkeer

Juridische hulp bij geschillen die te maken hebben met verkeersdeelname en met het gebruik van de verzekerde auto of motor.
icon_letsel

Letselschade

Juridische hulp als u letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld als u gewond raakt bij een aanrijding in het verkeer.
icon_contract

Conflicten over contracten

Juridische hulp bij conflicten over de aankoop, onderhoud, reparatie of revisie van uw vervoermiddel.

Extra informatie

Een tweedehands auto/motor is alleen met een BOVAG- of daaraan gelijkwaardig garantiebewijs verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als u de zaak dusdanig laat aanmeldt dat SRK niet meer in staat is zelf de rechtsbijstand te verlenen, of alleen met extra inspanning of kosten van rechtsbijstand kan doen. Ook opzet, fraude en bestaande conflicten zijn uitgesloten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een advocaat kiezen. Daarbij gelden wel speciale afspraken. Check de polisvoorwaarden of vraag advies aan uw adviseur.
icon_let-op

Let op

Meld een ongeluk of conflict direct bij SRK voordat u andere actie onderneemt. Vult u een schadeformulier in? Zet daar zo veel mogelijk informatie in, ook over bijvoorbeeld letselschade.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand.