Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Wordt een werknemer arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij in bepaalde gevallen na 104 weken ziekte een WGA-vervolguitkering van het UWV. Als werkgever kunt u een aanvulling op die uitkering verzekeren met de collectieve WGA-gatververzekering Plus.
Een werknemer die arbeidsongeschikt is ontvangt soms een WGA-vervolguitkering. Dit geldt bij arbeidsongeschiktheid van 35 tot 80%. En wanneer hij minder dan 50% verdient van wat hij met de beperkingen zou kunnen verdienen. Verdient hij meer dan 50%, dan ontvangt hij een WGA-loonaanvullingsuitkering.
De verzekering vult de WGA-uitkering aan tot maximaal 70% van het oorspronkelijke loon.
Het loon waarop we de uitkering baseren is het SV-loon, maar is nooit hoger dan de WIA-loongrens.
Werknemers met een arbeidsovereenkomst waarvoor u werknemerspremies moet afdragen.
Onder het werknemerbegrip vallen geen directeuren-grootaandeelhouders.
Bij deze verzekering kunt u rekenen op persoonlijke dienstverlening om uw medewerkers aan het werk te houden. In geval van ziekte adviseert de WIA-coach over het re-integratieproces.
De WIA-coach maakt inzichtelijk wat er met het inkomen van uw werknemer gebeurt als hij niet (voldoende) re-integreert. Zijn er mogelijkheden voor re-integratie? Dan volgt een persoonlijke intake om samen een coachingsplan op te stellen. Hierin staat onder andere welke re-integratieactiviteiten ingezet kunnen worden.
Bij benutting van 25% van de restverdiencapaciteit ontvangt de werknemer een jaarlijkse bonus van 10% van het nieuwe loon.
De bonusuitkering bedraagt 10% van het inkomen uit arbeid dat de werknemer in het voorafgaande verzekeringsjaar heeft verdiend. De werknemer krijgt de bonusuitkering maximaal vijf keer uitgekeerd.
Wij keren niet uit als de werknemer arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam. Of toen u de verzekering afsloot. Hij wordt pas verzekerd als hij vier weken aaneengesloten volledig zijn werk heeft verricht.
Komt een arbeidsongeschikte werknemer in dienst door een verandering in de bedrijfssituatie, zoals een fusie of overname? Dan valt deze werknemer niet onder deze verzekering.
Wij keren niet uit als er sprake is van fraude.
Is het uw schuld dat uw werknemer arbeidsongeschikt is geraakt? Dan keren we niet uit.
Dit geldt tevens wanneer de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van opzet.
Wij kunnen een uitkering weigeren als een werknemer binnen een halfjaar na de start van de verzekering of zijn dienstverband arbeidsongeschikt wordt en zijn gezondheidstoestand toen al zo was dat de arbeidsongeschiktheid was te verwachten.
De periode van een halfjaar kan korter zijn. Dat is het geval als de werknemer direct voorafgaand aan deze verzekering al dekking bij een andere verzekeraar had voor hetzelfde risico op minimaal een vergelijkbaar niveau.
Loonsverhogingen op of na de eerste ziektedag van uw werknemer zijn niet verzekerd.
Dat geldt ook voor verhogingen van het loon die u voor de eerste ziektedag toekent, maar die u betaalt na de eerste ziektedag.
De uitkering uit deze verzekering mag – samen met wettelijke uitkeringen (op grond van de WIA, WW of andere sociale verzekeringen) en uitkeringen uit andere verzekeringen die een aanvulling op de WGA-uitkering geven – nooit meer zijn dan de loonsom van de werknemer in het jaar voorafgaand aan de eerste ziektedag.
Er geldt een wachttijd van twee jaar plus de loongerelateerde periode in de WIA.
De eerste twee jaar van ziekte is er recht op loondoorbetaling bij ziekte door de werkgever of recht op een Ziektewetuitkering. In de loongerelateerde periode vult het UWV een eventueel nieuw inkomen aan tot 70% (eerste twee maanden 75%) van het laatstverdiende loon gemaximeerd op de WIA-loongrens.
De verzekering geldt voor werknemers die in Nederland in loondienst werken en daarmee verplicht verzekerd zijn voor de sociale verzekeringen, waaronder de WIA.
Meld werknemers zo snel mogelijk maar uiterlijk 2,5 maand na indiensttreding bij ons aan. Als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is, meldt u dit in de 42e week van ziekte. U moet er samen met de zieke werknemer alles aan doen om te zorgen dat de werknemer weer aan het werk kan.
Wijzigingen omtrent werknemers, zoals in- en uitdiensttreding of overlijden, geeft u binnen dertig dagen door.
Als u de verzekering aanvraagt dan vragen we niet naar de gezondheid van uw werknemers.
U kunt kiezen of u de premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.
De hoogte van de premie hangt onder andere af van het soort bedrijf dat u heeft en de lonen en leeftijden van uw werknemers. En van het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt werd.
Zie de polisvoorwaarden voor alle gegevens waarop het premiepercentage wordt gebaseerd.
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Werknemers zijn verzekerd vanaf het moment dat zij zijn aangemeld. De dekking eindigt op de afgesproken eindleeftijd of eerder als de werknemer wordt afgemeld of als de verzekering eindigt.
Het pakket of een verzekering eindigt als u opzegt of als wij opzeggen. In een aantal bijzondere situaties eindigt de verzekering automatisch. Zie de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin uw verzekering eindigt.
Na de eerste contractstermijn kunt u de verzekering dagelijks schriftelijk opzeggen via Postbus 9, 2800MA Gouda of via inkomen@goudse.com. Er geldt een opzegtermijn van een maand.
Voor beëindiging aan het einde van de eerste looptijd geldt dat u uiterlijk twee maanden van te voren moet opzeggen.