Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in uw huis. Wij verzekeren schade door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage of eigen schuld.

Extra informatie

We vergoeden schade door stroomuitval die langer dan 6 uur duurt (max. € 250). Als er water onvoorzien uit leidingen vloeit, vergoeden wij de kosten om de leiding te herstellen. Hak- en breekwerk voor de huurder is gemaximeerd tot € 3.500.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle spullen in uw huis, zoals meubels, tv's, boeken, (geluids)apparatuur, computers, sieraden, keukengerei en kleding.
icon_sieraden

Sieraden

Sieraden zijn standaard verzekerd tot € 6.000. Waardevolle bezittingen tot € 15.000. Wilt u een hogere waarde verzekeren? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

Audiovisuele- en computerapparatuur is standaard tot max. € 12.000 verzekerd. Wilt u een hogere waarde verzekeren? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

De inboedel in uw auto (max. € 250 bij diefstal na inbraak) is standaard meeverzekerd. Net zoals uw tuinmeubilair, tuingereedschap en wasgoed in de tuin of op het balkon van het woonhuis.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage, opzettelijk handelen of nalaten en schade veroorzaakt door dieren. Check de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht of vraag advies aan uw verzekeringsadviseur.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade aan uw inboedel door vallen en stoten is verzekerd. Dit geldt niet voor smartphones, tablets, laptops en wearable devices.

Extra informatie

Bijvoorbeeld een kast die omvalt en daardoor beschadigt.
icon_let-op

Let op

Diefstal van uw spullen buiten uw woning is niet altijd gedekt. Check de polisvoorwaarden.
icon_speciaal

Extra keuze: waardegarantie en korting bij beveiliging

Waardegarantie betekent dat we altijd het hele schadebedrag vergoeden bij een verzekerde schade. Zo bent u nooit onderverzekerd. Met een goed beveiligde woning krijgt u 10 of 15% korting op de premie van uw inboedelverzekering.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

We vergoeden op basis van nieuwwaarde en maximaal het bedrag waarvoor uw inboedel is verzekerd. Dit verzekerde bedrag staat op uw polis. Bij sommige schadegebeurtenissen geldt een maximum schadevergoeding of vergoeden wij de schade naar dagwaarde. Check hiervoor de polisvoorwaarden.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Bent u het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kunt u ook zelf een expert inschakelen. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Standaard is het eigen risico € 100,- per gebeurtenis. U kunt kiezen voor een hoger eigen risico van € 200, € 350 of € 600,-. Bij stormschade geldt voor huurdersbelang een eigen risico van € 100,-.

Extra informatie

Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u, voor eigen rekening, heeft aangebracht of tegen betaling heeft overgenomen van de vorige huurder. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer maar ook schilderwerk en behang.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons. U kunt de verzekering dagelijks opzeggen.