Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw VvE-gebouw. Het gaat daarbij onder andere om schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, een val of een botsing.

Aanvullend kunnen een glas-, aansprakelijkheids-, bestuurdersaansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en/of ongevallenverzekering worden verzekerd.

Wat is verzekerd?

Uw VvE-gebouw is verzekerd bij schade door brand, diefstal, neerslag, storm, hagelschade, lekkage, blikseminslag, ontploffing en vandalisme. U kunt ervoor kiezen om de fundering mee te verzekeren. Ook de bereddingskosten en kosten van deskundigen zijn verzekerd.

Verzekerd bedrag

Uw VvE-gebouw is verzekerd tot een maximumbedrag. Dit bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van het gebouw.

Extra kosten

U bent verzekerd voor de bereddingskosten. Bereddingskosten zijn de redelijke kosten die u moet maken om een direct dreigend gevaar op schade te voorkomen of verminderen. Hierbij moet het natuurlijk gaan om schade die mogelijk verzekerd is op uw verzekering. Ook de kosten van de Stichting Salvage en de kosten voor deskundigen zijn verzekerd.

Keuze: glasverzekering

U verzekert hiermee de schade verzekerd door breuk van glas, aanwezig in het verzekerde VvE-gebouw, als onmiddellijk en uitsluitend gevolg van een onvoorziene gebeurtenis, alsmede de kosten van een deugdelijke noodvoorziening.

Keuze: aansprakelijkheidsverzekering

U verzekert de aansprakelijkheid van de leden van uw VvE voor schade aan zaken en/of de schade aan personen, maar ook de schade die daaruit voortvloeit (gevolgschade). De schade moet veroorzaakt zijn als gevolg van een handelen of nalaten bij de uitoefening van de activiteiten in opdracht van de VvE.

Keuze: bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

U verzekert de aansprakelijkheid van de bestuurders van uw VvE voor aanspraken van derden voor vermogensschade (m.u.v. schade aan zaken en/of personen) als gevolg van onder andere een handelen of nalaten in strijd met de door de VvE opgedragen werkzaamheden, alsmede (kennelijk) onbehoorlijk bestuur.

Keuze: rechtsbijstandverzekering

Uw VvE ontvangt juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met haar activiteiten. De VvE moet wel verzekerd zijn op het moment dat het conflict ontstaat en moet belang hebben bij het conflict. Dat belang moet in geld uit te drukken zijn, minimaal  400. Deze bepaling geldt niet voor verhaal van schade die in het verkeer is ontstaan en voor strafzaken.

Keuze: ongevallenverzekering

Met deze verzekering zijn de leden, werknemers en/of vrijwilligers van de VvE verzekerd voor blijvende invaliditeit en overlijden als gevolg van een ongeval. De verzekering keert dan eenmalig een bedrag uit op basis van het verzekerde bedrag.

Wat is niet verzekerd?

Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of constructiefouten. Ook schade door opzet en illegale activiteiten is niet verzekerd.

Schade door grondwater

Schade die ontstaat door grondwater is niet verzekerd, tenzij binnengedrongen via afvoerleidingen en daarop aangesloten installaties en toestellen.

Uitsluitingen optionele verzekeringen

Check de voorwaarden voor de uitsluitingen van de optionele verzekeringen: de glasverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de ongevallenverzekering.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Waterschade is niet altijd gedekt. Check de polisvoorwaarden. Of vraag uw makelaar om advies.

Eigen Risico

Voor de diverse rubrieken kan er een eigen risico van toepassing zijn. Een eventueel eigen risico per verzekerde rubriek staat op uw polisbad vermeld.

Eigen risico optionele verzekeringen

Voor de optionele verzekeringen glas, aansprakelijkheid en rechtsbijstand kun je eigen risico’s hebben. Bijvoorbeeld: voor aansprakelijkheid geldt een eigen risico voor zaakschade van  125 per schadeclaim.

Voor bestuurdersaansprakelijkheid en ongevallen heb je geen eigen risico’s.

Beperkte dekking bij aanbouw, verbouw, kraken, leegstand en buiten gebruik

De dekking van de verzekering is beperkt gedurende de periode dat het gebouw in aanbouw is, uitwendig en/of inwendig grondig wordt verbouwd, gekraakt is, leeg staat of buiten gebruik is.

Dekkingsbeperkingen optionele verzekeringen

Check de voorwaarden voor de dekkingsbeperkingen van de optionele verzekeringen: de glasverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de ongevallenverzekering.

Waar ben ik gedekt?

Voor de gebouwenverzekering en glasverzekering geldt de verzekering voor de locaties die je verzekert.

Voor de beide aansprakelijkheidsverzekeringen ben je in Nederland verzekerd.

Voor ongevallen geldt een werelddekking.

Voor rechtsbijstand zijn verschillende dekkingsgebieden van toepassing.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de verzekering aanvraagt, moet u de vragen die gesteld worden op het aanvraagformulier eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Daarnaast moet u in geval van schade, de schade zo snel mogelijk bij ons melden.

Hoe en wanneer betaal ik?

U betaalt de premie eenmaal per jaar. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen wij de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

In de polis en voorwaarden staat vermeld wanneer u de verzekering kunt opzeggen. Opzeggen doet u schriftelijk via uw VvE-beheerder of assurantiemakelaar.