Interpolis Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in uw huis. Het gaat om schade door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage. Ook schade door vallen is verzekerd.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle losse spullen in uw huis, zoals meubels, vloerbedekking, apparatuur, levensmiddelen, kleding of sieraden. Spullen in de tuin zijn beperkt verzekerd.
icon_sieraden

Sieraden

Bij diefstal betalen we maximaal €15.000,-. Liggen de sieraden opgeborgen in een kluis die voldoet aan onze voorwaarden? Dan zijn de sieraden onbeperkt verzekerd.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

Bij diefstal betalen wij maximaal €35.000,-. Een hoger bedrag verzekeren is mogelijk. De woning moet dan voldoen aan de door Interpolis gestelde diefstal beveiligingseisen.
icon_buiten-huis

Keuze: spullen buiten huis

Spullen buiten de woning zijn niet verzekerd op de Inboedelverzekering. Deze kunt u verzekeren op de BuitenDeDeurverzekering.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Uw spullen zijn buiten de woning niet verzekerd. Wij keren niet uit bij slijtage, slecht onderhoud van de woning, aardbeving en overstroming.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade aan uw inboedel door vallen en stoten is verzekerd.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd gedekt. Geen dekking bij schade door neerslag via openstaande ramen of deuren. Of door lekkage via kitnaden en door vocht dat door de muren komt. Schade door overstroming of grondwater is ook niet verzekerd.

Extra informatie

Schade door overstroming is alleen gedekt als dat het gevolg is van hevige lokale neerslag.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

We vergoeden meestal de nieuwwaarde van uw spullen. Dit is het bedrag om uw spullen nieuw te kopen. Soms betalen we de dagwaarde. Dat is het geval als de waarde net voor de schade minder is dan 40% van de nieuwwaarde.

Extra informatie

Er gelden soms maximeringen. Dat geldt voor diefstalgevoelige inboedel, lijfsieraden en horloges, edelmetaal, edelstenen en munten, geld, aanhangwagens en dergelijke, inboedel in uw kantoor, inboedel van anderen en dieren.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Bent u het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kunt u zelf een expert inschakelen. Dit noemen wij een contra-expert. Hij regelt dan namens u de schade met ons. Wie deze kosten moet betalen is afhankelijk van de situatie.
icon_eigen-risico

Eigen risico

€ 50,- per gebeurtenis en per object bij schade aan een mobiele telefoon, laptop of tablet. Bij schade door storm aan veranderingen aan uw huurwoning of appartement hebt u een eigen risico van € 200,-.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het verzekeringsbewijs staat. Verandert er iets in uw situatie? Geef dit dan door aan uw Rabobank. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van één maand.