Interpolis Rechtsbijstandverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand bij een verzekerd conflict. Ook krijgt u een vergoeding voor bijkomende kosten zoals proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

Extra informatie

Let op: dit geldt alleen als er een redelijke kans op succes is.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

U bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in een land van de Europese Unie.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

U kiest zelf waarvoor u wel of niet verzekerd bent. U heeft verschillende keuzes.

Extra informatie

Let op: sommige keuzes zijn niet afzonderlijk te sluiten.
icon_autoschade

Keuze: verkeer

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van schade die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders.
icon_letsel

Keuze: letsel

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van letselschade op een ander. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Keuze: wonen

U krijgt juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren of de overheid over uw woning.

Extra informatie

Een conflict over uw tweede woning is verzekerd onder Fiscaal & Vermogen.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

U krijgt juridische hulp bij een conflict met uw werkgever of uitkeringsinstantie. Bijvoorbeeld bij een geschil over uw salaris of pensioen.
icon_kopen

Keuze: aankopen

U krijgt juridische hulp als u een conflict hebt over spullen die u koopt. Of bij conflicten over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Keuze: familie en relaties

U krijgt juridische hulp bij een conflict over personen- of familierecht.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

U krijgt juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede woning in het buitenland of vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als u het conflict te laat meldt. Ook echtscheiding, opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel speciale voorwaarden.

Extra informatie

Kiest u zelf voor een advocaat of juridisch deskundige in een procedure waarbij deze advocaat of juridisch deskundige niet wettelijk verplicht is. Dan zijn alle extra kosten verzekerd tot €8.000,- per gebeurtenis. Let op: Stichting Achmea Rechtsbijstand geeft namens u opdracht aan deze persoon.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat u andere actie(s) onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra:

U kunt gebruik maken van de Interpolis RechtsHulp App voor juridisch advies.
icon_wachttijd

Wachttijd

Nadat u de verzekering hebt afgesloten, is er een periode van 3 maanden waarin u nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Dit geldt niet voor gebeurtenissen in het verkeer of conflicten over een overeenkomst die na het sluiten van deze verzekering tot stand is gekomen.

Extra informatie

Conflicten die ontstaan tijdens deze wachttijd zijn niet gedekt.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de extra kosten die Stichting Achmea Rechtsbijstand maakt voor uw juridische hulp. Extra kosten zijn verzekerd tot maximaal €50.000,- per gebeurtenis. U krijgt geen juridische hulp als uw zaak over minder dan €220,- gaat.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het verzekeringsbewijs staat. Verandert er iets in uw situatie? Geef dit dan door aan uw Rabobank. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van één maand.