Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade veroorzaakt door je auto aan anderen. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen. Voor schade aan je auto zelf kan gekozen worden voor een Volledig of Beperkt cascoverzekering.

Extra informatie

Als aanvullende dekking zijn de volgende opties mogelijk:

- No-claim beschermer;

- Schadeverzekering voor inzittenden;

- Rechtsbijstandverzekering;

- Pechhulpverzekering.

Wat is verzekerd?

Hieronder staat welke schade door of aan je auto verzekerd is.

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, repatriëring. De dekking verschilt per soort verzekering.

Extra informatie

Repatriëring betekent dat wij je naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.

Keuze: pechhulp

Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Hierbij gelden voorwaarden, zoals het bouwjaar van je auto.

Extra informatie

Er zijn verschillende dekkingen mogelijk voor hulp in Nederland, Europa en hulp in de eigen woonplaats. Je krijgt met deze verzekering ook hulp als er geen sprake is van schade die door je auto is veroorzaakt. Dus als je echt autopech hebt.

Keuze: No-claim beschermer

Heb je een No-claim beschermer afgesloten? Dan krijg je bij schade geen lagere No-claim trede en behoudt je je korting.

Extra informatie

De No-claim beschermer geldt voor maximaal één schade per verzekeringsjaar. Je schadevrije jaren passen wij wel aan volgens de Schadevrije jaren tabel.

Heb je meer dan één keer schade in het verzekeringsjaar? Dan heb je voor die schade(s) geen No-claim beschermer.

Keuze: Schadeverzekering voor inzittenden

Deze verzekering geeft een uitkering aan alle inzittenden van de auto voor schade aan spullen, schade door letsel en de gevolgschade, zoals inkomensverlies.

Extra informatie

Het maximaal verzekerde bedrag is € 1.000.000 voor alle inzittenden samen.

Wat is niet verzekerd?

  • Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs, of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur, (personen)vervoer tegen betaling of als de auto wordt gebruikt voor maaltijdbezorging, koeriers- of pakketbezorgdiensten. In deze gevallen kan het zijn dat je de vergoede schade moet terugbetalen aan de verzekeraar.

Extra informatie

Als je schade veroorzaakt met je auto aan anderen zijn wij wettelijk verplicht de schade van de tegenpartij te vergoeden. Ook als bij schade blijkt dat je bij de aanvraag van de verzekering de vragen niet naar waarheid hebt beantwoord of als de premie niet op tijd is betaald, dan vergoeden wij toch schade. Die schade moet je daarna aan ons terugbetalen. 

Diefstal of total loss

Niet verzekerd.

Reparatie

Niet verzekerd. In bepaalde gevallen kan je gebruik maken van de service Directe Schade Afhandeling (DSA). Dat kan alleen als de andere partij aansprakelijk is voor de schade aan jouw auto. Neem altijd eerst contact op met ons om te bepalen of je hiervan gebruik kan maken. Er gelden ook extra regels als de auto (economisch) total loss blijkt te zijn.

Extra informatie

Om gebruik te kunnen maken van de DSA-regeling moet je ook uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord gaan met de extra regels meer informatie hierover vind je op onze website www.nedvol.nl

Schade door brand en natuur

Niet verzekerd.

Ruitschade

Niet verzekerd.

Inbraak

Niet verzekerd.

Schade aan eigen auto

Niet verzekerd. Wij regelen in bepaalde gevallen wel de schade aan jouw auto als je bent aangereden door iemand anders die ook aansprakelijk is voor de schade aan jouw auto. Als je je auto niet laat repareren dan moet je wel de kosten voor bijvoorbeeld een schadecalculatie of expertise zelf voorschieten.

Extra informatie

Voor deze gevallen gelden speciale afspraken tussen verzekeraars. Meer informatie daarover kan je vinden op https://www.verzekeraars.nl/branche/zelfreguleringsoverzicht-digiwijzer/bedrijfsregeling-directe-schadeafhandeling.

Tenaamstelling kenteken

Je bent niet verzekerd voor schade als uit het Kentekenregister van de RDW blijkt dat op het moment van de gebeurtenis het kenteken van de auto niet op jouw naam staat als de verzekeringnemer en eigenaar van de auto.

Extra informatie

Je bent wel verzekerd als je de afwijkende kentekenhouder aan ons hebt doorgegeven bij de verzekeringsaanvraag of een wijziging en wij daarmee akkoord zijn gegaan. Op je polis is dan een clausule opgenomen waaruit dat blijkt.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Wil je een uitgebreidere verzekering dan alleen WA? Sluit dan een Lancyr Personenautoverzekering Beperkt Casco of (Volledig) Casco af. Of kies voor een Schadeverzekering voor inzittenden, Rechtsbijstandverzekering of de Pechhulpverzekering.

Waar ben ik gedekt?

Je bent verzekerd in de landen volgens de groene kaart die bij de polis wordt afgegeven. Daarop staat precies in welke landen je verzekerd bent.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in je situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of je je premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per jaar betaal je mider service fee. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over. Als je niet via automatische incasso betaalt, berekenen wij wel extra kosten.

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum van 82,5%). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen, of je betaalt een toeslag. Met de No-claim beschermer kan je dat voorkomen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen via je tussenpersoon.