Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade aan je bedrijfsgebouw. Het gaat daarbij om schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, een val of een botsing.

Wat is verzekerd?

Deze verzekering vergoedt de schade aan uw bedrijfsgebouw door een verzekerde gebeurtenis. Verzekerd is onder meer schade door brand, ontploffing, blikseminslag, inbraak, lekkage van waterleidingen, storm, neerslag, sneeuwdruk en wateraccumulatie.

Verzekerd bedrag

Je bedrijfsgebouw is verzekerd tot het bedrag dat in je polis staat. Dit bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van het gebouw.

Extra kosten na schade

Extra kosten voor het herstellen van uw bedrijfsgebouw na schade zijn ook verzekerd. Bijvoorbeeld de kosten om de schade te laten vaststellen, kosten van opruiming van beschadigde zaken, kosten om schade te beperken of te voorkomen, en kosten omdat u aan bepaalde nieuwe wet- en regelgeving moet voldoen.

Huur

Deze verzekering dekt ook de gederfde huurinkomsten van jouw bedrijfsgebouw als je dat gebouw vanwege een schade niet hebt kunnen verhuren.

Tuinaanleg

De kosten voor het opnieuw aanleggen van de beplanting of de tuin na schade zijn ook verzekerd.

Diefstal van onderdelen van het gebouw

Wij vergoeden diefstal van tot het gebouw behorende materialen, alsmede de beschadiging van dat gebouw als gevolg daarvan.

Wat is niet verzekerd?

De verzekering keert niet altijd uit. Raadpleeg de voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekking en de uitsluitingen. Wij noemen hier een aantal voorbeelden.

Schade door grondwater

Schade die ontstaat door grondwater is niet verzekerd.

Onderdelen die niet bij het gebouw horen

Niet verzekerd is schade aan onderdelen die niet bij je bedrijfsgebouw horen.

Molest, atoomkernreacties, aardbeving en vulkanische uitbarsting

Je bent niet verzekerd voor schade die het gevolg is van molest, atoomkernreacties, aardbeving (ook als deze het gevolg is van gaswinning) en vulkanische uitbarsting.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Waterschade is niet altijd gedekt. Check je polisvoorwaarden. Of vraag je verzekeringsadviseur om advies.

Eigen risico

Voor deze verzekering geldt een eigen risico van  2.500 per gebeurtenis.

Overstroming

Overstroming is niet altijd verzekerd. Wij vergoeden geen schade door water doordat een dijk die beschermt tegen overstromingen uit zee, een groot binnenwater of een grote rivier is bezweken, overgelopen of gefaald.

Afspraken

Als je niet voldoet aan de afspraken over preventie, die wij met elkaar gemaakt hebben, wordt de schade niet altijd of niet geheel vergoed.

Leegstand

Als je pand leeg staat, bent je slechts beperkt of niet verzekerd.

Waar ben ik gedekt?

De verzekering geldt voor de locaties die op het polisblad staan.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of je de premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op je polisblad staat. De verzekeringstermijn is een jaar. Als de verzekering niet wordt opgezegd, dan loopt deze steeds voor een jaar door. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kan de verzekering beƫindigd worden.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.