Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade als je op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal. Je kiest zelf of je verzekerd wilt zijn in Europa of de hele Wereld. Een reis mag maximaal 90 dagen duren.

Wat is verzekerd?

De Doorlopende Reisverzekering verzekert je reisbagage en reisdocumenten tegen beschadiging, diefstal en verlies. Daarnaast ben je verzekerd als er tijdens je reis iets gebeurt waardoor je persoonlijke hulp nodig hebt.
Je krijgt dan hulp van onze Alarmcentrale. Bij een ongeluk, ziekte of overlijden regelen en vergoeden we vervoer naar huis en hulp aan je gezin. 

Keuze: medisch

We vergoeden de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Extra informatie

We vergoeden het deel van de zorgkosten dat je zorgverzekering niet dekt. Als je de module Medische kosten verzekert, dan kies je daarmee ook automatisch voor de module Ongevallen.

Bagage

Je bagage en reisdocumenten zijn verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Je kunt kiezen voor een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500 of € 5.000 per persoon per reis. Is je reisbagage maximaal één jaar oud, dan ontvang je de nieuwwaarde. Is je reisbagage ouder dan één jaar, dan ontvang je de dagwaarde. Om de waarde te bepalen gebruiken we een afschrijvingslijst. Ook schade aan je verblijf is verzekerd.

Bekijk de afschrijvingslijst hier.

Extra informatie

Binnen het maximaal verzekerde bedrag van € 2.500 of € 5.000 per persoon per reis gelden maximale vergoedingen voor de reisbagage. Zie polisvoorwaarden voor een compleet overzicht.

Keuze: pech op reis

De pechhulp helpt je tijdens je reis bij pech met de auto, motor of camper of als de bestuurder iets overkomt. De kosten van deze hulp krijg je dan vergoed. Bijvoorbeeld de sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage als directe reparatie niet mogelijk is. Of de kosten die je moet maken voor een overnachting.

Extra informatie

Ook je caravan, vouwwagen, boottrailer of bagageaanhangwagen vallen hieronder. Je ontvangt pechhulp in Europa inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden en Turkije. En ook in Algerije, Egypte, Israël, Marokko en Tunesië. In Albanië, Groenland en Nederland ontvang je geen pechhulp.

Keuze: ongevallen

Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval keren wij een bedrag uit. Bij overlijden is dit € 37.500 per verzekerde en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000 per verzekerde. Je bent niet verzekerd als je een motorrijtuig bestuurde met een cilinderinhoud van 50 cc of meer en je jonger was dan 25 jaar

Extra informatie

Als je de module Medische kosten verzekert, dan heb je automatisch ook de module Ongevallen verzekerd.

Keuze: doorlopende annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze module de (boekings)kosten die je al hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur. Ook ontvang je een vergoeding voor de gemaakte kosten als één onderdeel van je zelf samengestelde reis niet doorgaat, zoals een geboekte losse hotelovernachting of vliegticket.

Extra informatie

Je kunt kiezen voor een maximaal verzekerd bedrag voor annulering van € 1.500 of € 2.500 of € 5.000 per persoon per reis. Je bent alleen verzekerd met de extra module Doorlopende Annulering als je de dekking hebt afgesloten op het moment dat je de reis of accommodatie boekte, of uiterlijk binnen 14 dagen nadat je de reis of accommodatie hebt geboekt. 

Keuze: Wintersport

Met wintersport vergoeden we ook de schade die veroorzaakt wordt door wintersport. We vergoeden kosten van hulpverlening. Bovendien is schade aan eigen of huurmateriaal verzekerd tot € 2.500 of € 5.000 p.p. per reis. Ook vergoeden we kosten van ski-passen, -lessen en de huur van skiuitrusting voor dagen dat je er geen gebruik van kan maken. Als dit komt door ziekte, een ongeval of overlijden.

Extra informatie

Het maximaal verzekerd bedrag voor wintersportuitrusting is gelijk aan je keuze bij bagage (€ 2.500 of € 5.000 per persoon per reis).

Wat is niet verzekerd?

  • Bij fraude of als je onzorgvuldig met je spullen omgaat. 

Bijzondere sporten

Schade die ontstaat tijdens het beoefenen van gevaarlijke sporten is niet verzekerd. Dit zijn: abseilen, bergklimmen, rafting, canyoning, kitesurfen, parachutespringen, parasailen, deltavliegen, hanggliding, ultralight vliegen, bungeejumpen, off-piste skiën (onder begeleiding), gevechtssporten, gemotoriseerde snelheids-, paardenwedstrijden, ijszeilen en sport als (neven)beroep.

Extra informatie

Varianten van deze bijzondere (risicovolle) en gevaarlijke sporten met een soortgelijk risico zijn ook niet verzekerd. Bergklimmen is wél verzekerd bij een tocht die gaat langs gebaande paden, die begaanbaar zijn voor ongeoefenden. 

Reisadvies van de overheid

Heeft jouw bestemming voordat je op reis gaat een negatief reisadvies (code oranje of code rood) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is jouw reis beperkt verzekerd. Heb je hulp nodig of maak je kosten die te maken hebben met de reden dat er een negatief reisadvies geldt? Dan is dit niet verzekerd.

Extra informatie

De Alarmcentrale moet de hulp in redelijkheid wel kunnen uitvoeren. De Alarmcentrale biedt bijvoorbeeld geen hulp bij omstandigheden als oorlog, onlusten, oproer of een natuur- of kernramp. Is je bagage bijvoorbeeld gestolen en heeft dit niets te maken met een negatief reisadvies, dan is je bagage wel verzekerd.

Zakenreis

Je bent alleen verzekerd als jouw reis een recreatieve bestemming heeft. Zakelijke reizen zijn dus niet verzekerd. Je bent wel verzekerd tijdens een stage, studie of vrijwilligerswerk in het buitenland.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Eigen risico

Je kiest een eigen risico van € 0 of € 50 per gebeurtenis.
Dit eigen risico geldt alleen voor de module bagage. 

Voorzichtigheid

Je bent alleen verzekerd, als je voorzichtig genoeg bent geweest om schade aan, diefstal of verlies van je reisbagage, reisdocumenten en geld te voorkomen. Je bent niet voorzichtig genoeg geweest als je je reisbagage (met name de kostbare voorwerpen), reisdocumenten en geld onbeheerd hebt achtergelaten in een niet goed afgesloten ruimte of in een (voor)tent, (bagage)aanhangwagen of vouwwagen.

Extra informatie

Voor kostbare voorwerpen, reisdocumenten en geld geldt aanvullend: dat je die in een vliegtuig, bus, trein of op een boot als handbagage mee hebt genomen. Tijdens een overnachting geldt ook nog: dat je bagage die je makkelijk kunt verplaatsen (zoals koffers en tassen) mee hebt genomen naar je verblijf. Diefstal uit een motorrijtuig is niet verzekerd als je de kostbare voorwerpen onbeheerd hebt achtergelaten.

Maximum aantal verzekerden

Op de Doorlopende Reisverzekering mag je maximaal 10 personen verzekeren.

Reis in Nederland

In Nederland ben je alleen verzekerd voor geboekte reizen met minimaal één betaalde overnachting.

Waar ben ik gedekt?

Je kiest zelf voor dekking in Europa of Wereld.

Extra informatie

Kies dekkingsgebied (Europa) als je op vakantie gaat binnen Nederland, Europa inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden, Turkije en Groenland en de volgende niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Bel bij schade altijd zo snel mogelijk de Alarmcentrale. En je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken (goed op je spullen passen). Geef veranderingen in jouw gezinssamenstelling of reisgedrag zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je betaalt jouw premie vooraf via automatische incasso. Je kunt kiezen of je de premie maandelijks of per jaar betaalt. Bij betaling per jaar krijg je 3% korting.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. De verzekeringstermijn is 1 jaar. Daarna wordt de verzekering elk jaar automatisch met 1 jaar verlengd. Je kunt jouw verzekering na het eerste jaar dagelijks opzeggen. Je bent verzekerd tot en met de dag waarop jouw verzekering stopt.

Extra informatie

Wij kunnen ook de verzekering stoppen. Bijvoorbeeld als je jouw premie niet op tijd betaalt, bij fraude of bij een bovengemiddeld aantal claims.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen via ons online formulier, via de chat op nn.nl of telefonisch via 088-6630663. Ga voor meer informatie naar nn.nl/verzekering-opzeggen.