Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen de financiële gevolgen van schadeclaims als je bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die anderen lijden (letsel, overlijden, materiële schade) die veroorzaakt is door je bedrijf, je medewerkers, jouw producten of door jezelf.
Deze verzekeringskaart geldt alleen voor ons standaardproduct. Als er specifieke afspraken met je zijn gemaakt over voorwaarden en/of premie is het geen standaardproduct. In dat geval geldt deze verzekeringskaart niet.
Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan personen (letsel of overlijden) en schade aan spullen of onroerende zaken van anderen, inclusief de schade die daar uit voortvloeit, zoals financiële schade (bedrijfsschade).
De schade die op basis van jouw polis verzekerd is, is gemaximeerd tot het verzekerd bedrag. De hoogte van het verzekerd bedrag kies je zelf en is standaard € 2.500.000,- per aanspraak met een maximum van € 5.000.000,- per verzekeringsjaar. Het is voor de continuïteit van jouw bedrijf belangrijk een goede keuze te maken. Vraag hiervoor advies aan je verzekeringsadviseur.
Verzekerd zijn je bedrijf, jijzelf en jouw werknemers, waaronder uitzendkrachten en stagiairs, en vennoten, firmanten, bestuurders en commissarissen. Ook meewerkende familieleden en huisgenoten zijn verzekerd.
Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade door een gebrekkig product dat door jou is (op)geleverd.
Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan jouw werknemers door een bedrijfsongeval of beroepsziekte. Dat kan letsel of overlijden zijn, maar ook schade aan de spullen van de werknemer.
Jouw werknemer kan ook schade oplopen waarvoor het bedrijf niet aansprakelijk is op basis van werkgeversaansprakelijkheid. In dat geval is er geen dekking op de AVB. Soms kan een werkgever toch verantwoordelijk zijn om te zorgen voor een verzekering die (een deel van) de schade dekt. Dan biedt de dekking Werknemerschade uitkomst, zie hieronder.
Bij een gedekte schade zijn verzekerd de - met ons goedvinden gemaakte - kosten voor juridische ondersteuning en/of het voeren van procedures, bereddingskosten, maar ook de kosten voor de vaststelling van aansprakelijkheid en schade en de eventuele wettelijke rente.
Het inlooprisico (of voorrisico) is verzekerd voor een periode van maximaal 3 jaar vóór de ingangsdatum van de verzekering. De schade mag niet bij je bekend zijn op het moment dat u de verzekering afsluit.
Verzekerd is de aansprakelijkheid voor schade aan personen door aantasting van het milieu. Plotselinge milieuschade aan de bodem, het oppervlaktewater of een andere onder- of bovengrondse watergang door een product dat door jou is (op)geleverd, is ook verzekerd.
Geleidelijke milieuschade en andere milieuschade aan de bodem, het oppervlaktewater en/of elk ander bovengronds of ondergronds water door een milieuaantasting (bijvoorbeeld bij werkzaamheden op locatie) is niet verzekerd. Hiervoor kan je een Milieuschadeverzekering (MSV) afsluiten.
Raadpleeg de polisvoorwaarden voor een overzicht van de extra dekkingen, welke kosten er zijn verzekerd, en voor welke bedragen.
Met deze dekking zijn jouw werknemers verzekerd voor schade die ze bij een ongeval tijdens hun werk oplopen maar waarvoor jij als werkgever niet aansprakelijk bent. Ze zijn verzekerd voor de schade als gevolg van een ongeval tijdens het werk, in het verkeer en tijdens bedrijfsuitjes en zakenreizen. Je kan ook schade tijdens woon-werkverkeer meeverzekeren.
De verzekering keert niet altijd uit. Hieronder geven we daar enkele voorbeelden van. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van de dekking en de uitsluitingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.
Schade en kosten door het opnieuw moeten verrichten van de door jou eerder verrichte werkzaamheden of diensten is niet verzekerd.
Schade die ontstaat doordat jij of een andere verzekerde in strijd met het recht met opzet handelt of iets nalaat. De in feite toegebrachte schade is hierbij een te verwachten of normaal gevolg van het handelen of nalaten van jou of een andere verzekerde.
Word je als werkgever aangesproken voor schade die jouw werknemer opzettelijk heeft veroorzaakt? Dan is dit alleen verzekerd als je de schade als werkgever niet had kunnen voorkomen.
Schade die is veroorzaakt met of door een luchtvaartuig (ook een drone), een gemotoriseerd vaartuig of een motorrijtuig waarvan je de eigenaar, bezitter, houder, bestuurder of gebruiker bent of die je als werkgever laat gebruiken, is niet verzekerd
Er gelden een paar uitzonderingen. Schade door een fiets met elektrische trapondersteuning (e-bike) met een maximale snelheid van 25 km/uur is bijvoorbeeld wel verzekerd. Ook schade aan personen door een vaartuig en schade door een vaartuig met een maximaal motorvermogen van 3 kW (4,09 pk) is verzekerd.
Schade veroorzaakt door, voortvloeiend uit of verband houdend met asbest of de aanwezigheid van asbest in asbesthoudende zaken, is niet verzekerd.
Schade die het gevolg is van bewuste overtreding van overheidsvoorschriften, is niet verzekerd.
Schade die je meldt ná de einddatum van de verzekering, is niet verzekerd, ook al is die schade veroorzaakt tijdens de looptijd van die verzekering.
Bij beëindiging van je bedrijf en bij opzegging van de verzekering door ons kan je het narisico apart verzekeren.
Schade aan spullen van een ander die je onder je hoede hebt (onder opzicht), is niet verzekerd.
Onder opzicht verstaan we de schade die je per ongeluk veroorzaakt aan spullen die je huurt of in bruikleen hebt. Of als je schade veroorzaakt aan spullen van anderen die je bewerkt of behandelt. In bepaalde situaties betalen we de schade wel; in jouw polis staat wanneer dat het geval is.
Schade in verband met het bestaan van een onderdeel of filiaal van het bedrijf buiten Nederland, is niet verzekerd.
Overige milieuschade aan de bodem, het oppervlaktewater of een andere onder- of bovengrondse watergang (bijvoorbeeld bij werkzaamheden op locatie) is niet verzekerd.
Als je dit wilt verzekeren dan kan je hiervoor een Milieuschadeverzekering (MSV) afsluiten.
Voor deze verzekering geldt een algemeen eigen risico. De hoogte ervan kan je zelf kiezen. In een aantal situaties geldt echter een ander eigen risico. Welke situaties dit zijn en welk eigen risico geldt, staat in je polis.
De verzekering geldt in Europa. Voor beroepen in de branche Zorg en Uiterlijke verzorging is de verzekering alleen geldig in Nederland.
Als je de verzekering aanvraagt en als je een schade meldt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en beperken. Meld schade zo snel mogelijk en werk mee aan de afhandeling hiervan. Je mag niets doen wat onze belangen zou kunnen schade. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk aan ons door.
Je betaalt jouw premie vooraf via automatische incasso. Je kunt kiezen of je de premie maandelijks of per jaar betaalt.
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Je verzekering loopt minimaal één verzekeringstermijn. Op je polis zie je hoelang deze termijn is. Je kunt je verzekering aan het einde van deze eerste termijn opzeggen. De verzekering eindigt dan op de laatste dag van de termijn. Hiervoor geldt een opzegtermijn van één maand.
Wij kunnen ook de verzekering stoppen. Bijvoorbeeld als je jouw premie niet op tijd betaalt, bij fraude of bij een bovengemiddeld claimgedrag.
Na het eerste termijn kan je de verzekering opzeggen. De verzekering eindigt dan minimaal een maand daarna, of zoveel later als je wenst. Je kan de verzekering schriftelijk, telefonisch of per e-mail beëindigen.