Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

De Opstalverzekering All-in vergoedt schade aan jouw woonhuis. Het gaat om schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en inbraak, huisdieren, neerslag die jouw woonhuis binnendringt, overstroming van een niet-primaire waterkering, blikseminslag en storm. Jouw woonhuis is daarnaast verzekerd voor elk van ander buiten komend onheil zoals een slag, stoot of val.

Wat is verzekerd?

Jouw woonhuis is verzekerd bij schade. Met woonhuis bedoelen wij: - het woonhuis dat op het risicoadres op jouw polisblad staat
- vaste terreinafscheidingen op jouw grond
- (losstaande) garages, schuren en andere gebouwen
- zwembaden en jacuzzi's, inclusief installaties en overkappingen
- funderingen

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag is het bedrag dat op de polis staat en waarvoor je maximaal bent verzekerd. Dit bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van jouw woning. Stellen wij het verzekerde bedrag vast of vul je bij de aanvraag de herbouwwaardemeter in via je verzekeringsadviseur? Dan krijg je garantie tegen onderverzekering, zo ben je bij schade altijd voldoende verzekerd.

Contra-expertise na schade

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen. De kosten van een contra-expert worden, als deze redelijk zijn, door ons vergoed.

Glas

Schade aan de ruiten van jouw huis door breuk is standaard meeverzekerd met de aanvullende dekking Glas. Ook ruiten van bijgebouwen zoals een schuur zijn dan verzekerd.

Tuin

Wij vergoeden de kosten als door een gedekte gebeurtenis schade is ontstaan aan de tuinaanleg en tuinbeplanting bij jouw woonhuis.

Vandalisme

Schade door vandalisme aan jouw woonhuis is verzekerd.

Schade door eigen schuld

Schade door een slag, stoot of val is verzekerd. Ook als dit per ongeluk door jouw eigen schuld is gebeurd.

Zonnepanelen

Schade aan jouw zonnepanelen valt standaard onder de dekking. Ook als door een gedekte gebeurtenis jouw zonnepanelen geen energie kunnen opwekken, krijg je de inkomsten die je daardoor mist vergoed tot maximaal 26 weken na de gebeurtenis.

Fundering

Schade aan de fundering van jouw woonhuis valt standaard onder de dekking.

Wat is niet verzekerd?

Schade veroorzaakt doordat je jouw woonhuis slecht hebt onderhouden is niet verzekerd.

Verbouwing, leegstand

Je bent niet verzekerd voor schade door vandalisme en (poging tot) inbraak als je woonhuis is gekraakt of langer dan twee maanden leeg staat.

Wat is niet verzekerd met de All-in verzekering?

Je bent onder andere niet verzekerd voor schade die is veroorzaakt of ontstaan door: - grondverzakking- en -verschuiving
- ongedierte, schimmels, zwam- of plantvorming

Verboden activiteiten

Schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn van jou of een (onder)huurder, wordt nooit vergoed. Bijvoorbeeld schade door hennepteelt in jouw woonhuis of bijgebouw. Dit geldt ook als je hier niet van op de hoogte was.

Wat is er nog meer niet verzekerd?

Je bent onder andere niet verzekerd voor schade aan jouw woonhuis als de schade is veroorzaakt,door: - overstroming van een primaire waterkering
- aardbeving of vulkanische uitbarsting
- opzet of roekeloosheid
- constructie-, montage- of installatiefouten (als hierdoor brand/ontploffing ontstaat is de schade wel verzekerd)

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Waterschade is niet altijd gedekt. Dat is bijvoorbeeld het geval: - bij het gebruik van permanent aangesloten
vulslangen op het verwarmingssysteem die niet
geschikt zijn voor constante waterdruk, zoals
tuinslangen
- als je in de winter jouw buitenkraan niet aftapt en de
waterleiding knapt door vorst
- als jouw dakgoten zijn verstopt door bladafval
- als kitnaden en -voegen water doorlaten.

Eigen risico

Je kunt kiezen voor  50,  100,  150,  200,  250 of  500 eigen risico per gebeurtenis. Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens) geldt altijd en alleen een eigen risico van  250 per gebeurtenis. Voor de aanvullende dekking Glas geldt geen eigen risico.

Overstroming

Overstroming is niet altijd verzekerd. Wij vergoeden geen schade door water doordat een dijk die beschermt tegen overstromingen uit zee, een groot binnenwater of een grote rivier is bezweken, overgelopen of heeft gefaald.

Aanvullende dekkingen

Verzekerde bedragen per gebeurtenis boven op de schade-uitkering: * Bereddingskosten: geen maximum
* Opruimingskosten: maximaal verzekerde som
* Noodvoorziening: maximaal verzekerde som
* Bewakingskosten:  10.000
* Saneringskosten: maximaal verzekerde som
* Verplicht meerwerk overheid: maximaal verzekerde som
* Tuin: maximaal verzekerde som
* Huurderving: maximaal verzekerde som

Waar ben ik gedekt?

Deze verzekering dekt schade aan je woonhuis in Nederland.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in je situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of je de premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per jaar krijg je korting. Betalen kan via een automatische incasso.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. De verzekeringstermijn is een jaar. Daarna wordt de verzekering elk jaar automatisch met 1 jaar verlengd. Je kunt jouw verzekering dagelijks opzeggen ook in het eerste jaar. Je bent verzekerd tot en met de dag waarop jouw verzekering stopt.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen. Dit kan schriftelijk of per e-mail. De verzekering eindigt op de dag die je opgeeft. Ontvangen we jouw opzegging pas na die dag, dan eindigt de verzekering op de dag waarop we de opzegging ontvangen.