Motorrijtuigenverzekering WA + Casco Personenauto Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

De dekking WA Casco (ook wel All Risk genoemd) dekt de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Daarnaast bent u verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Ook als u die zelf heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat u tegen een paaltje reed.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, regelen vervangend vervoer, repatriëring en noodreparaties.

Extra informatie

Repatriëring betekent dat wij u naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Is uw auto bij total loss of diefstal minder dan twee jaar oud? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Na twee jaar gaan we uit van het bedrag dat de auto waard is volgens de ANWB/Bovag-koerslijst. We tellen hier 10% bij op.
icon_reparatie

Reparatie

Laat uw schade aan uw auto repareren via een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij ons netwerk. Dan heeft u geen eigen risico. Tijdens de reparatie krijgt u een vervangende auto.

Extra informatie

Bij ruitreparatie of ruitvervanging krijgt u geen vervangende auto..
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

U krijgt ruitreparatie/ -vervanging vergoed via een bij ons aangesloten schadeherstelnetwerk.

Extra informatie

Kiest u voor een eigen herstelbedrijf? Dan geldt er een eigen risico van € 150,- bij herstel van de ruit en € 400,- bij vervanging van de ruit.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade aan uw auto door een (poging tot) inbraak is verzekerd. Hierbij kunnen eisen gelden voor de beveiliging van uw auto. Dit hangt af van het type auto.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Schade aan uw eigen auto is verzekerd. Ook als het uw eigen schuld is.
icon_reispech

Pechhulp

Hulpverlening bij pech in het buitenland. Zo nodig regelen wij voor u een noodreparatie, zodat u weer zelf met de auto verder kunt rijden. Is een noodreparatie niet mogelijk, dan zorgen wij ervoor dat uw auto wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit als de schade opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs is veroorzaakt. Schade die ontstaat tijdens verhuur van een voertuig of bij vervoer tegen betaling is ook niet verzekerd. Bij schade die ontstaat bij rijden zonder rijbewijs wordt niet uitgekeerd.
icon_let-op

Let op

Letselschade van de bestuurder of de inzittenden verzekert u met een SchadeVerzekering Inzittenden(SVI). Met de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen staat u niet alleen bij juridische conflicten over het verkeer.
icon_speciaal

Extra: kortingen

Verzeker uw tweede auto of de auto van uw partner (waarmee u samenwoont) met dezelfde schadevrije jarenkorting die u voor uw eerste auto krijgt. Sluit u nog meer schadeverzekeringen bij ons af, dan krijgt u pakketkorting op uw autoverzekering die kan oplopen tot wel 12%.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U kunt kiezen voor een eigen risico van € 0, € 150, € 300, € 600 of € 1.200.

Extra informatie

Kiest u bij schade voor een eigen herstelbedrijf? Dan geldt er een verplicht eigen risico van € 150 bij ruitreparatie en € 400 bij ruitvervanging en overige schade. Dit verplicht eigen risico tellen wij op bij het gekozen eigen risico.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u premiekorting. De korting voor het gedeelte van de Casco dekking kan oplopen tot maximaal 70%.

Extra informatie

Over het WA gedeelte bouwt u een maximale korting van 85% op. Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.