Motorrijtuigenverzekering WA + Extra (beperkt casco) Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

De dekking WA Extra (ook wel beperkt Casco genoemd) dekt de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Maar in sommige gevallen is ook schade aan uw eigen auto gedekt. Bijvoorbeeld schade door brand, diefstal, ruitbreuk en hagel.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, regelen vervangend vervoer, repatriëring en noodreparaties.

Extra informatie

Repatriëring betekent dat wij u naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Is uw auto bij total loss of diefstal minder dan één jaar oud? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Na één jaar gaan we uit van het bedrag dat de auto waard is volgens de ANWB/Bovag-koerslijst. We tellen hier 10% bij op.
icon_reparatie

Reparatie

Laat uw schade aan uw auto repareren via een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij ons netwerk. Dan heeft u geen eigen risico. Tijdens de reparatie krijgt u een vervangende auto.

Extra informatie

Bij ruitreparatie of ruitvervanging krijgt u geen vervangende auto.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

U krijgt ruitreparatie/ -vervanging vergoed via een bij ons aangesloten schadeherstelnetwerk.

Extra informatie

Kiest u voor een eigen herstelbedrijf? Dan geldt er een eigen risico van € 150,- bij herstel van de ruit en € 400,- bij vervanging van de ruit.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade aan uw auto door een (poging tot) inbraak is verzekerd. Hierbij kunnen eisen gelden voor de beveiliging van uw auto. Dit hangt af van het type auto.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit als de schade opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs is veroorzaakt. Schade die ontstaat tijdens verhuur van een voertuig of bij vervoer tegen betaling is ook niet verzekerd. Bij schade die ontstaat bij rijden zonder rijbewijs wordt niet uitgekeerd.
icon_let-op

Let op

Wilt u een uitgebreidere dekking dan alleen WA + Beperkte Casco ? Bijvoorbeeld voor schade aan uw auto door eigen schuld? Sluit dan een Autoverzekering Volledig Casco af. Letselschade van de bestuurder of de inzittenden verzekert u met een SchadeVerzekering Inzittenden(SVI).

Extra informatie

Met de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen staat u er niet alleen voor bij juridische conflicten over het verkeer
icon_speciaal

Extra: kortingen

Verzeker uw tweede auto of de auto van uw partner (waarmee u samenwoont) met dezelfde schadevrije jarenkorting die u voor uw eerste auto krijgt. Sluit u nog meer schadeverzekeringen bij ons af, dan krijgt u pakketkorting op uw autoverzekering die kan oplopen tot wel 12%.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U kunt kiezen voor een eigen risico van € 0, € 150, € 300, € 600 of € 1.200

Extra informatie

Kiest u bij schade voor een eigen herstelbedrijf? Dan geldt er een verplicht eigen risico van € 150 bij ruitreparatie en € 400 bij ruitvervanging en overige schade. Dit verplicht eigen risico tellen wij op bij het gekozen eigen risico.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u premiekorting . De korting voor het gedeelte van de beperkt cascodekking kan oplopen tot maximaal 50%.

Extra informatie

Over het WA gedeelte bouwt u een maximale korting van 85% op. Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.