Ongevallenverzekering in-/opzittenden Wat is wel en niet gedekt door deze ongevallenverzekering in-/opzittenden?

icon_wat-is-een

Wat is een ongevallenverzekering in-/opzittenden?

Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van de in- of opzittenden van uw auto of motor door een ongeval. Dit is een aanvullende verzekering bij uw auto- en/of motorverzekering.

Extra informatie

Het bedrag dat u krijgt is een percentage van een vast bedrag.
icon_voor-wie

Voor wie?

De bestuurder en de passagiers zijn verzekerd.
icon_overlijden

Overlijden

Overlijdt u of een passagier van uw auto of motor door een ongeval? Dan krijgen de erfgenamen één keer een bedrag van € 5.000.
icon_invalide

Invaliditeit

Raakt u of een passagier van uw auto of motor blijvend invalide? Dan keren we één keer maximaal € 25.000 uit. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate van invaliditeit.

Extra informatie

Iemand is blijvend invalide als hij of zij gewond raakt en nooit meer helemaal geneest. Soms duurt het even voordat we kunnen vaststellen of iemand blijvend invalide is. Bijvoorbeeld omdat er hersteltijd nodig is. Duurt de periode langer dan een jaar en blijkt er recht te zijn op een vergoeding? Dan keren we ook rente over die vergoeding uit.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

U bent verzekerd als u in de auto bent, in- of uitstapt, of in geval van een motor u op uw motor zit, op- of afstapt. Als u onderweg de auto/motor repareert of iemand helpt. Als uzelf schuldig bent aan het ongeval, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
icon_autoschade

Schade aan de auto

Schade aan uw auto of motor is niet verzekerd.
icon_schade-aan-spullen

Schade aan spullen

Schade aan spullen in uw auto of motor is niet verzekerd.
icon_smartegeld

Smartengeld

We vergoeden geen smartengeld voor immateriële schade aan u of uw passagier. Dit is letselschade door bijvoorbeeld pijn en verdriet.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit als het overlijden of letsel opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs is veroorzaakt. Overlijden of letsel veroorzaakt tijdens verhuur van een voertuig of bij vervoer tegen betaling is ook niet verzekerd.

Extra informatie

In de polisvoorwaarden vindt u alle uitsluitingen.
icon_let-op

Let op

Droeg u of één van uw passagiers tijdens het ongeval geen valhelm, veiligheidsgordels of andere beveiligingsmiddelen die wettelijk zijn voorgeschreven? Dan verminderen wij de vergoeding die u ontvangt met 10%.

Extra informatie

Er mogen niet meer personen in de auto, of op de motor zitten dan het aantal zitplaatsen. Zaten er meer personen in uw auto, of op uw motor dan wettelijk is toegestaan? Dan ontvangt u per in-/opzittende een lagere vergoeding.
icon_speciaal

Extra: polisvoorwaarden

Onderaan deze verzekeringskaart verwijzen wij naar onze polisvoorwaarden Ongevallenverzekering inzittende. Op nn.nl vindt u ook de polisvoorwaarden van de Ongevallenverzekering opzittende.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.