Opstalverzekering All-in Maatwerk Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw woning. We verzekeren schade door gebeurtenissen zoals brand, inbraak, neerslag, storm, lekkage en vandalisme.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Uw woning is verzekerd bij schade en ook alle bijbehorende gebouwen, zoals uw schuur en uw garage, maar ook alles wat bij uw woning hoort, zoals de zonnepanelen op uw dak.
icon_glas

Glas

Schade aan glas is standaard verzekerd.
icon_tuin

Tuin

Schade aan uw tuin(beplanting) is verzekerd, maar niet als de schade is ontstaan door wind, neerslag, (poging tot) diefstal, vandalisme of hevige lokale regenval.
icon_verbouw

Verbouwing, leegstand

Tijdens een verbouwing is uw woning verzekerd. Staat uw woning leeg? Dan moet u dit aan ons melden. Wij beoordelen dan of de verzekering wordt voorgezet.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Schade zoals door aardbeving, overstroming, constructiefouten, onvoldoende onderhoud en schade die geleidelijk is ontstaan, is niet verzekerd. Wij keren ook niet uit bij opzettelijk handelen of nalaten of schade die verband houdt met activiteiten die wettelijk niet zijn toegestaan.

Extra informatie

In hoofdstuk 3 van onze voorwaarden leest u uitgebreid wat niet verzekerd is.
icon_vandalisme

Vandalisme

Vandalisme aan uw woning is verzekerd.

Extra informatie

U bent niet verzekerd voor vandalisme als uw woning op het moment van de gebeurtenis is gekraakt.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld schade door neerslag of rioolwater dat via openstaande ramen of deuren is binnengedrongen.
icon_speciaal

Extra keuze: garantie tegen onderverzekering

Wanneer het verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke waarde van uw woning, dan bent u onderverzekerd. Bij schade ontvangt u dan een te lage schadevergoeding. Vul bij aanvraag de herbouwwaardemeter in, dan krijgt u garantie tegen onderverzekering, zo bent u bij schade altijd voldoende verzekerd.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Het verzekerd bedrag is het bedrag wat op de polis staat en waarvoor u maximaal bent verzekerd.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Wilt u zelf ook een expert inschakelen, dan kan dat. Naast de vergoeding voor uw schade krijgt u dan ook de kosten vergoed voor het inschakelen van uw eigen expert. Neem vooraf over de hoogte van deze vergoeding contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Bij deze verzekering is een eigen risico van toepassing van € 50,- per gebeurtenis. Bij schade door extreem weer geldt een hoger eigen risico.

Extra informatie

Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens) geldt altijd en alleen een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De dekking begint meteen op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw verzekeringsadviseur of aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.