Opstalverzekering Basis Maatwerk Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw woning. We verzekeren schade door gebeurtenissen die in de polisvoorwaarden staan omschreven, zoals schade door brand, inbraak, neerslag, storm, lekkage.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Uw woning is verzekerd bij schade en ook alle bijbehorende gebouwen, zoals uw schuur en uw garage, maar ook alles wat bij uw woning hoort, zoals de zonnepanelen op uw dak.
icon_glas

Keuze: glas

Als aanvulling op de Opstalverzekering kunt u kiezen voor een Glasdekking. Deze dekt de glasschade in geval van gebroken ruiten van uw woning door vrijwel alle oorzaken.
icon_tuin

Tuin

Schade aan uw tuin(beplanting) is verzekerd, maar niet als de schade is ontstaan door storm, neerslag, (poging tot) diefstal, vandalisme, het omvallen van een boom of hevige lokale regenval.
icon_verbouw

Verbouwing, leegstand

Tijdens een verbouwing is uw woning verzekerd. Staat uw woning leeg ? Dan moet u dit aan ons melden. Wij beoordelen dan of de verzekering wordt voorgezet.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Schade zoals door aardbeving, overstroming, constructiefouten, onvoldoende onderhoud en schade die geleidelijk is ontstaan, is niet verzekerd. Wij keren ook niet uit bij opzettelijk handelen of nalaten of schade die verband houdt met activiteiten die wettelijk niet zijn toegestaan.

Extra informatie

Let op! Dit geldt ook als u niet op de hoogte was van de illegale activiteiten omdat u bijvoorbeeld uw woonhuis verhuurt. In hoofdstuk 3 van onze voorwaarden leest u uitgebreid wat niet verzekerd is.
icon_vandalisme

Vandalisme

Vandalisme is verzekerd wanneer iemand zonder uw toestemming uw woning is binnengedrongen.

Extra informatie

U bent niet verzekerd voor vandalisme als uw woning op het moment van de gebeurtenis is gekraakt.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld als kitvoegen of tegels niet waterdicht zijn en er daardoor vocht door de muren of vloer van uw woning komt.
icon_speciaal

Extra keuze: garantie tegen onderverzekering

Wanneer het verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke waarde van uw woning, dan bent u onderverzekerd. Bij schade ontvangt u dan een te lage schadevergoeding. Vul bij aanvraag de herbouwwaardemeter in, dan krijgt u garantie tegen onderverzekering, zo bent u bij schade altijd voldoende verzekerd.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Het verzekerd bedrag is het bedrag wat op de polis staat en waarvoor u maximaal bent verzekerd.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Wilt u zelf ook een expert inschakelen, dan kan dat. Naast de vergoeding voor uw schade krijgt u dan ook de kosten vergoed voor het inschakelen van uw eigen expert. Neem vooraf over de hoogte van deze vergoeding contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Bij deze verzekering is geen eigen risico van toepassing.

Extra informatie

Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens) geldt altijd en alleen een eigen risico van € 250 per gebeurtenis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De dekking begint meteen op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw verzekeringsadviseur of aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.