Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Verzekerd zijn de bedrijfsschade, de toename van de exploitatiekosten of noodzakelijke extra kosten die het gevolg zijn van stilstand of verstoring van je beroep, bedrijf of bedrijfsactiviteiten door een gedekte gebeurtenis.
Dit document is met zorg samengesteld en hoort bij een standaard verzekeringsproduct. Het maakt geen deel uit van de verzekeringsovereenkomst. Heb je vragen over dit verzekeringsproduct raadpleeg dan je adviseur.
Verzekerd is schade wanneer je activiteiten stilvallen of verstoord worden door een gedekte gebeurtenis.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.
Je verzekert de brutowinst die je misloopt door omzet- of productieverlies. Je verzekert de toename van je exploitatiekosten. Je verzekert de noodzakelijk extra kosten.
Let op, je schade is alleen verzekerd tijdens de uitkeringstermijn. Deze termijn kies je zelf.
Is je schade het gevolg van een storing in de levering van elektriciteit, water of aardgas op het vestigignsadres in de polis? Dan is dat verzekerd wanneer die storing langer dan zes uur duurt.
Het verzekerd bedrag voor de dekking Bedrijfsschade is de brutowinst over het laatste volledige boekjaar. Dit bedrag staat in de polis.
Het verzekerd bedrag voor de dekking Exploitatiekosten is de exploitatiekosten over het laatste volledige boekjaar. Dit bedrag staat in de polis.
Tijdens het lopende jaar krijg je standaard Garantie tegen onderverzekering als je ieder jaar aan ons doorgeeft wat je brutowinst of exploitatiekosten zijn geweest.
Kies je de dekking Extra kosten? Dan bepaal je zelf welk bedrag je wilt verzekeren.
Let op, voor de dekking Extra kosten ben je verzekerd tot maximaal het door jou gekozen verzekerd bedrag.
Na een schade vergoeden we de redelijke kosten voor het vaststellen ervan. Ook de redelijke kosten die je maakt om verdere schade te beperken of te voorkomen zijn verzekerd.
Als er sprake is van onderverzekering, wordt er voor deze dekking geen onderverzekering toegepast.
De verzekering keert niet altijd uit. Hieronder geven we daar enkele voorbeelden van. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.
Boetes die je bedrijf krijgt, bijvoorbeeld omdat je bedrijf stil lag en je niet aan je verplichtingen kon voldoen, zijn niet verzekerd.
Huuropbrengsten die je misloopt vanwege de schade aan je gebouw of inventaris zijn niet verzekerd.
De kosten die je moet maken voor reconstrueren van je (financiële) administratie zijn niet verzekerd. Ook de kosten die je moet maken om materiële zaken, zoals mallen of tekeningen, te reconstrueren of te reproduceren zijn niet verzekerd.
Je krijgt nooit een vergoeding voor schade die het gevolg is van opzettelijk handelen, roekeloosheid, een verboden activiteit, fraude of molest.
Fraudeer je bij het afsluiten van de verzekering, of bij het claimen van een schade? Dan beëindigen wij bovendien de verzekering.
Schade die is ontstaan door een aardbeving, vulkanische uitbarsting en grondverzakking of -verschuiving is niet verzekerd. Ook niet als die het gevolg is van de winning van gas, olie, zout of delfstoffen.
Materiële schade is niet verzekerd. Hiervoor bestaan andere verzekeringen voor bijvoorbeeld gebouwen of roerende zaken.
Voor deze verzekering kan een eigen risico gelden. Voor de hoogte ervan bestaan een aantal (keuze)mogelijkheden. Soms geldt een afwijkend eigen risico. Dit staat in de polis.
Overstroming is niet altijd verzekerd. Niet verzekerd is schade door het overstromen of bezwijken van een primaire waterkering. Een primaire waterkering biedt bescherming tegen het water van de zee, een binnenwater zoals het IJsselmeer of een rivier.
Ook niet verzekerd is schade door water dat buiten de oevers is getreden. Bijvoorbeeld wanneer dit een uiterwaard in stroomt, of een gebied dat door de overheid is aangewezen voor waterberging.
Deze verzekering keert alleen uit gedurende de uitkeringstermijn. Je kiest zelf de uitkeringstermijn. Je kunt kiezen tussen 26, 52, 78, 104 of 156 weken.
Welke uitkeringstermijn je nodig hebt is onder meer afhankelijk van je beroep of bedrijfsactiviteiten, waar je dit of deze uitvoert en van welke zaken je daarbij gebruikt maakt. Het is voor de continuïteit van je bedrijf belangrijk om een goede keuze te maken.
Soms gelden er afspraken, bijvoorbeeld voor preventieve maatregelen. Het is belangrijk dat je nagaat of je hieraan voldoet. Doe je dat niet? Dan kan dat gevolgen hebben voor je recht op schadevergoeding.
Let op, niet alle afspraken zijn opgenomen in de voorwaarden. Er kunnen ook afspraken zijn opgenomen in de polis.
De verzekering geldt alleen voor schades die zijn ontstaan binnen Nederland.
Als je de verzekering aanvraagt en als je een schade meldt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en beperken. En geef veranderingen in je situatie zo snel mogelijk aan ons door.
Meld schade zo snel mogelijk en werk mee aan de afhandeling hiervan. Je mag hierbij niets doen wat onze belangen zou kunnen schaden. Is de schade aan het gebouw het gevolg van diefstal, inbraak, vandalisme of een ander strafbaar feit? Dan moet je hiervan direct aangifte doen bij de politie.
Je kiest of je de premie per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar betaalt. Betalen kan via automatische incasso of via je verzekeringsadviseur.
De verzekering begint om 0.00 uur op de datum die in de polis staat. De verzekeringstermijn is een jaar. Als je of wij de verzekering niet beëindigen, dan verlengen we deze telkens voor een jaar.
Let op, de verzekering is alleen van kracht als je de premie betaalt.
Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.