Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd. Voor de tijdelijke CAR verzekering gelden deze polisvoorwaarden.
De CAR-verzekering dekt de materiële schade die ontstaat aan bouwwerken die je in aanbouw of verbouw hebt.
Dit document is met zorg samengesteld en hoort bij een standaard verzekeringsproduct. Het maakt geen deel uit van de verzekeringsovereenkomst. Heb je vragen over dit verzekeringsproduct raadpleeg dan je adviseur.
Verzekerd is materiële schade aan het werk tijdens al je bouwprojecten gedurende de periode dat er wordt gebouwd, verbouwd of gerenoveerd. Ook is tijdens deze periode diefstal van bouwcomponenten vanaf het bouwterrein gedekt.
De tijdelijke verzekering is voor een specifiek bouwproject.
Naast de schade zijn de opruimingskosten gedekt tot maximaal 10% van de verzekerde som, de bereddingskosten tot maximaal 50% van de verzekerde som, de kosten om de schade op te sporen tot 10% van de geschatte eindwaarde van het werk verzekerd. Ook de kosten om de schade vast te stellen zijn verzekerd.
Verzekerd zijn alle partijen die betrokken zijn bij het realiseren van het werk. Afhankelijk van de verzekerde dekkingen zijn onder andere de opdrachtgever, bouwdirectie, hoofdaannemer, onderaannemers, architecten, constructeurs en de adviseurs verzekerd.
Verzekerd is de materiële schade aan het werk tijdens de bouwtermijn. Hieronder vallen ook schade aan en diefstal van bouwcomponenten die voor jouw rekening en risico op het bouwterrein aanwezig zijn, en de kosten van het opbouwen en verwijderen van hulpconstructies en hulpwerken zoals steigers, bekistingen en damwanden.
Verzekerd is schade die door de uitvoering van het werk ontstaat aan eigendommen (gebouwen, spullen en bouwcomponenten) van de opdrachtgever en huurders/gebruikers van de onroerende zaak en is veroorzaakt door of onder verantwoordelijkheid van een verzekerde. Ook schade aan genoemde zaken door neerslag en storm is verzekerd.
Verzekerd is het hulpmateriaal dat nodig is om het werk uit te voeren. Voorbeelden van hulpmateriaal zijn gereedschappen, werktuigen, keten, loodsen en steigers. Het hulpmateriaal is verzekerd tegen materiële schade en diefstal. Het hulpmateriaal is alleen verzekerd als het voor rekening en risico van de verzekeringnemer aanwezig is op het bouwterrein.
Verzekerd is schade aan en diefstal van spullen van de verzekerden en hun medewerkers op of aangrenzend aan het bouwterrein.
Je kan de verzekering laten doorlopen tijdens de onderhoudstermijn, die ingaat nadat het werk is voltooid. Voor deze (beperkte) dekking kun je kiezen uit verschillende termijnen. De onderhoudstermijn is alleen verzekerd als deze in het bestek, de (aannemings)overeenkomst of opdracht is overeengekomen.
Verzekerd is de schade door beschadiging of diefstal van bouwcomponenten tijdens transport binnen Nederland. Heb je de Rubriek Hulpmateriaal meeverzekerd? Dan geldt de transportdekking ook voor het vervoer van hulpmateriaal.
Onze bouwkundige experts zijn via onze Servicetelefoon Bouw beschikbaar voor advies en ondersteuning. Bijvoorbeeld voor schadepreventieadvies of als je bijzondere bouwmethodes toepast.
Op deze verzekering is per verzekerde rubriek een verzekerd bedrag van toepassing. De verzekerde bedragen staan op het polisblad.
De verzekering keert niet altijd uit. Hieronder geven we daar enkele voorbeelden van. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.
De aansprakelijkheid voor schade die je toebrengt aan anderen is op deze verzekering niet gedekt.
Bij de tijdelijke verzekering kun je aansprakelijkheid meeverzekeren.
Schade na opgeven van onjuiste informatie door jou over de schade is niet verzekerd.
Je bent niet verzekerd voor schade door molest en asbest.
Onder molest verstaan wij: gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij.
Schade door opzet en roekeloosheid is niet verzekerd.
Op deze verzekering is per verzekerde rubriek een eigen risico van toepassing. De eigen risico's staan vermeld op het polisblad.
Bij begin en einde van de verzekering moet je rekening houden met de overgang van de dekking voor de werken die je nog onderhanden hebt.
Bij het afsluiten kun je aanvullend inloopdekking verzekeren voor de werkzaamheden die al voor de ingangsdatum zijn begonnen. In sommige gevallen kun je uitloop na de einddatum van de polis verzekeren voor werken die al begonnen zijn tijdens de looptijd van de verzekering. De tijdelijke verzekering kent geen inloopdekking. Bij de tijdelijke verzekering kun je de dekking verlengen als de bouw langer duurt.
Bron- en/of diepwelbemaling zijn niet automatisch verzekerd. Je kan deze werken wel aanmelden. Dan beoordelen we of we ze toch kunnen verzekeren. Werkzaamheden in de grond (heien, aanbrengen of verwijderen van damwanden, ontgraven) zijn alleen verzekerd als je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt.
Tijdens de onderhoudstermijn geldt een beperkte dekking. Er is dan bijvoorbeeld geen dekking voor brand en/of ontploffing.
De verzekering geldt voor werken die je uitvoert binnen Nederland. Het dekkingsgebied kan worden uitgebreid met België en Duitsland. De tijdelijke verzekering geldt voor het in de polis vermelde bouwproject in Nederland.
Als je de verzekering aanvraagt en als je een schade meldt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Je moet aangifte doen bij de politie als er sprake is van diefstal, inbraak, vandalisme of een ander strafbaar feit. En geef veranderingen in je situatie zo snel mogelijk aan ons door.
Je kiest of je de premie per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar betaalt. Voor een tijdelijke verzekering betaal je de volledige premie direct na het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via automatische incasso of via je verzekeringsadviseur.
De verzekering begint op de datum die in je polis staat. De verzekeringstermijn is een jaar. Als jij of wij de verzekering niet beëindigen, dan verlengen we deze telkens voor een jaar. De tijdelijke verzekering heeft een vaste looptijd. De begin- en einddatum staan in je polis.
Als je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet heb je geen dekking.
Je kan de verzekering dagelijks opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.