OHRA Autoverzekering All Risk Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

Deze verzekering vergoedt schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Met de All Risk autoverzekering is ook bijna alle schade aan uw eigen auto verzekerd.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van u en uw auto na een ongeval is verzekerd. Denk hierbij aan het slepen van uw auto, repatriëring en noodreparaties.

Extra informatie

Repatriëring betekent dat wij u naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto heeft u met de extra dekking Aanvullend Pakket recht op de aanschafwaarderegeling (tweedehands) of nieuwwaarderegeling (nieuwe auto's) in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar ontstaat.

Extra informatie

Bij verdwijnen van uw auto wordt de schade vergoed als de auto goed beveiligd was.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade heeft u de vrije keuze wie de reparatie uitvoert. Kiest u voor de OHRA Reparatieservice? Dan profiteert u van een aantal voordelen.

Extra informatie

Voordelen OHRA Reparatieservice: gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie en u hoeft de rekening van de reparateur niet zelf voor te schieten.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Kosten van ruitreparatie en ruitvervanging worden vergoed.

Extra informatie

Bij ruitreparatie geldt geen eigen risico als u gebruik maakt van de OHRA Reparatieservice (een ruitherstelbedrijf dat OHRA heeft geselecteerd). Wanneer u de ruit laat vervangen door de OHRA Reparatieservice dan betaalt u slechts de helft van uw eigen risico.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal van accesoires uit de auto (inbraak). Afhankelijk van de cataloguswaarde van uw auto gelden beveiligingseisen.

Extra informatie

Losse navigatie apparatuur valt onder de dekking Accessoires. Overige spullen die uit uw auto worden gestolen, worden niet vergoed door de autoverzekering. Hiervoor kunt u terecht bij uw inboedelverzekeraar.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Alle schade aan uw eigen auto is verzekerd. Ook als het uw eigen schuld is.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

U kiest zelf of u pechhulp meeverzekert. Met deze dekking krijgt u hulp bij pech in heel Nederland, ook in uw eigen woonplaats.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat u de vergoede schade aan de tegenpartij, moet terugbetalen aan ons.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij verplicht door de wet om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_let-op

Let op

Schade aan de bestuurder en inzittenden vallen niet standaard onder de All Risk dekking. U kunt deze schade verzekeren met de extra dekking Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden.
icon_speciaal

Extra: gezinsvoeruigenregeling

Koopt u een extra auto? Dan start u vaak weer met nul schadevrije jaren. Met de OHRA gezinsautoregeling kunt u de dezelfde no-claimkorting krijgen voor uw tweede auto als u al heeft op uw eerste.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft alleen een eigen risico bij schade aan uw eigen auto. Op uw polis en in Mijn OHRA staat hoe hoog dat is.

Extra informatie

U kunt zelf de hoogte van uw eigen risico kiezen. De mogelijkheden zijn: geen eigen risico, € 150,-, € 300,- of € 450,-.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, kunt u premiekorting krijgen (tot een maximum van 82%). Claimt u een schade? Dan valt u terug in korting, of betaalt u een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Uw verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons. Uw verzekering is dagelijks opzegbaar.