OHRA Autoverzekering WA plus Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Deze verzekering vergoedt schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Daarnaast wordt schade aan uw eigen auto door specifieke oorzaken vergoedt.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van u en uw auto na een ongeval is verzekerd. Denk hierbij aan het slepen van uw auto, repatriëring en noodreparaties.

Extra informatie

Repatriëring betekent dat wij u naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto heeft u met de extra dekking Aanvullend Pakket recht op de aanschafwaarderegeling (tweedehands) of nieuwwaarderegeling (nieuwe auto's) in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar ontstaat.

Extra informatie

Bij verdwijnen van uw auto wordt de schade vergoed als de auto goed beveiligd was.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade heeft u de vrije keuze wie de reparatie uitvoert. Kiest u voor de OHRA Reparatieservice? Dan profiteert u van een aantal voordelen.

Extra informatie

Voordelen OHRA Reparatieservice: gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie en u hoeft de rekening van de reparateur niet zelf voor te schieten.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Kosten van ruitreparatie en ruitvervanging worden vergoed. Bij ruitvervanging geldt een eigen risico.

Extra informatie

Wanneer u de ruit laat vervangen door de OHRA Reparatieservice (een ruitherstelbedrijf dat OHRA heeft geselecteerd), dan betaalt u slechts de helft van uw eigen risico.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal van accesoires uit de auto (inbraak). Afhankelijk van de cataloguswaarde van uw auto gelden beveiligingseisen.

Extra informatie

Losse navigatie apparatuur valt onder de dekking Accessoires. Overige spullen die uit uw auto worden gestolen worden niet vergoed door de autoverzekering. Hiervoor kunt u terecht bij uw inboedelverzekeraar.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

U kiest zelf of u pechhulp meeverzekert. Met deze dekking krijgt u hulp bij pech in heel Nederland, ook in uw eigen woonplaats.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat u de vergoede schade aan de tegenpartij moet terugbetalen aan ons.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij verplicht door de wet om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_let-op

Let op

Schade aan de bestuurder en inzittenden vallen niet standaard onder de WA plus dekking. U kunt deze schade verzekeren met de extra dekking Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden.
icon_speciaal

Extra: aanschafwaarde/ nieuwwaarde

Ook bij WA Plus kunt u kiezen voor een aanvullend pakket. U ontvangt dan bij diefstal of total loss tot 3 jaar na afsluiten van de verzekering de aanschafwaarde of nieuwwaarde van uw auto.

Extra informatie

De uitkering op basis van aanschafwaarde/ nieuwwaarde geldt uiteraard alleen bij gedekte schade.. Dus bijvoorbeeld diefstal of total loss door hagel-, stormschade of aanrijding met een dier
icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft alleen een eigen risico bij schade aan uw eigen auto. Op uw polis en in Mijn OHRA staat hoe hoog dat is.

Extra informatie

U kunt zelf de hoogte van uw eigen risico kiezen. De mogelijkheden zijn: geen eigen risico, € 150,-, € 300,- of € 450,-.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, kunt u premiekorting krijgen (tot een maximum van 82%). Claimt u een schade? Dan valt u terug in korting, of betaalt u een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Uw verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons. Uw verzekering is dagelijks opzegbaar.