onna-onna autoverzekering WA Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA?

Je bent verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Een autoverzekering wettelijke aansprakelijkheid is een dekking voor de schade waar je wettelijk gezien aansprakelijk voor bent.

Extra informatie

Als je bijvoorbeeld ook de schade aan jouw eigen auto wilt verzekeren dan kan je kiezen voor een aanvullende dekking zoals WA-Plus (beperkt casco) of WA-Casco (allrisk).
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met deze verzekering voldoe je aan die plicht en ben je verzekerd tegen schade die je andere personen of hun eigendommen toebrengt bij het gebruik van je auto.

Extra informatie

icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kun je niet meer verder rijden omdat je auto is beschadigd door een verkeersongeval of een brand? Dan zorgen we voor vervoer van je auto (en eventuele aanhanger) naar de garage. Ook zorgen we ervoor dat jij, je passagiers en je bagage weer thuis komen. Dit doen we ook als je auto is gestolen.

Extra informatie

Ben je in het buitenland en duurt het langer dan vier dagen voor het probleem verholpen is? Dan betalen we de gemaakte kosten van een 2e klas-reis met de treinen de taxi naar het dichtstbijzijnde station. En we zorgen ervoor dat je auto weer thuiskomt of dat het wrak vernietigd wordt.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Pechhulp kan extra meeverzekerd worden. Je kunt kiezen voor hulpverlening in Nederland of in Europa, bij beide keuzes is pechhulp in je woonplaats meeverzekerd.

Extra informatie

Meer informatie over de hulpverlening bij pech kan je lezen in de polisvoorwaarden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Diefstal van of schade aan jouw eigen auto is niet verzekerd. Wil je dit wel verzekeren? Dan kan je kiezen voor een aanvullende dekking zoals WA-Plus (beperkt casco) of WA-Casco (allrisk).
icon_reparatie

Reparatie

Onderhoud en reparatie van jouw auto is niet verzekerd.

Extra informatie

Als extraatje bij deze WA-verzekering krijg je € 25,- korting op een reparatie van een ster in de autoruit.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld natuur of weer is niet verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Een WA verzekering dekt deze schade niet. Wil je ruitschade verzekeren? Kies dan voor een WA-Plus (beperkt casco) of een WA-Casco ( allrisk) verzekering.

Extra informatie

Als extraatje bij deze WA-verzekering krijg je € 25,- korting op een reparatie van een ster in de autoruit.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Een WA verzekering dekt deze schade niet. Wil je inbraakschade verzekeren? Kies dan voor een WA-Plus (beperkt casco) of een WA-Casco ( allrisk) verzekering.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Je bent alleen verzekerd voor schade van anderen. Schade aan jouw eigen auto is dus niet verzekerd.

Extra informatie

Veroorzaak je met je auto schade aan een andere auto die ook van jou is? En is deze schade niet ergens anders verzekerd? Dan vergoeden wij de schade aan die auto. Vervoer je een gewonde persoon? Dan vergoeden wij eventuele schade aan de bekleding van je auto.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat je de vergoede schade moet terugbetalen aan de verzekeraar.

Extra informatie

Meer informatie over deze situaties kun je lezen in de polisvoorwaarden.
icon_let-op

Let op

De WA verzekering biedt een beperkte dekking. Wil je een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld tegen diefstal of schade aan jouw eigen auto? Sluit dan een WA-Plus (beperkt casco) of een WA-Casco (allrisk) verzekering.

Extra informatie

Je kan schade aan de bestuurder en inzittenden verzekeren door de extra schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Ook kan je juridische hulp bij een ongeval meeverzekeren door de aanvullende verzekering rechtsbijstand af te sluiten.
icon_speciaal

Extra: handtas dekking

Wordt je handtas uit je auto gestolen? Dan vergoeden wij die. We betalen maximaal € 750,- voor je tas en de spullen erin. Wel moet je in of naast je auto zijn geweest tijdens de diefstal. En je moet aangifte hebben gedaan.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico bij schade.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Je ontvangt een korting tot maximaal 80% op de premie voor elk jaar dat je geen schade meldt. Ontvang je een korting en heb je wel schade gemeld? Dan kan de korting (deels) vervallen. Of je kan een toeslag op de premie krijgen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van je autoverzekering vind je terug op jouw polis. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Je kan je verzekering dagelijks opzeggen, wij hanteren geen opzegtermijn.