onna-onna autoverzekering WA-Casco (allrisk) Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

Dit is het meest uitgebreide type verzekering. Je bent verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan anderen, andermans auto of spullen. Daarnaast ben je aanvullend verzekerd voor alle plotselinge en onvoorziene schade aan je eigen auto.

Extra informatie

Vrijwel alle schades aan je auto zijn verzekerd. Wel moet de schade plotseling zijn ontstaan. Rijd je bijvoorbeeld tegen een paaltje aan? Of gaat je auto kapot doordat je de verkeerde brandstof tankt? Dan vergoeden wij de schade.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met deze verzekering voldoe je aan die plicht en ben je verzekerd tegen schade die je andere personen of hun eigendommen toebrengt bij het gebruik van je auto.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kun je niet meer verder rijden omdat je auto is beschadigd door een verkeersongeval of een brand? Dan zorgen we voor vervoer van je auto (en eventuele aanhanger) naar de garage. Ook zorgen we ervoor dat jij, je passagiers en je bagage weer thuis komen. Dit doen we ook als je auto is gestolen.

Extra informatie

Ben je in het buitenland en duurt het langer dan vier dagen voor het probleem verholpen is? Dan betalen we de gemaakte kosten van een 2e klas-reis met de treinen de taxi naar het dichtstbijzijnde station. En we zorgen ervoor dat je auto weer thuiskomt of dat het wrak vernietigd wordt.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Je krijgt de nieuwwaarde van jouw auto bij diefstal of als jouw auto total loss is. Dit is dan wel binnen drie jaar na aankoop van een nieuwe auto. Is jouw auto tweedehands aangeschaft dan ontvangt je de aanschaf- of vervangingswaarde van de auto.

Extra informatie

Heb je je auto minder dan 24 maanden geleden tweedehands gekocht en was deze auto toen je hem kocht nog geen 5 jaar oud? Dan betalen wij de aanschafwaarde van de auto (min de eventuele restwaarde). De aanschafwaarde is het bedrag waarvoor je de auto hebt gekocht. Daarna geldt de vervangingswaarde. Dit is de ANWB/Bovag koersprijs + 10%
icon_reparatie

Reparatie

Wij vergoeden de kosten als je de schade laat herstellen bij een van de aangesloten schadeherstelbedrijven. Als je de schade niet laat repareren of ergens anders laat repareren dan berekenen wij € 500,- eigen risico.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Je bent verzekerd als je schade heeft door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of een aanrijding met een loslopend dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ook ruitschade (sterretje, putje, barst of breuk) vergoeden we. Je moet de ruit dan wel laten repareren of vervangen bij een schadeherstelbedrijf dat bij ons is aangesloten. Schade aan een dakraam of panoramadak valt niet onder ruitschade.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Je bent verzekerd als je schade aan de auto hebt door (een poging) tot diefstal. Dit geldt ook voor diefstal uit de auto (inbraak). Hierbij moet de beveiliging van jouw auto wel aan bepaalde eisen voldoen.

Extra informatie

Jouw accessoires zijn meeverzekerd tot € 1250,-.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Je bent verzekerd voor alle plotselinge en onvoorziene schade aan jouw auto, het maakt niet uit hoe die schade ontstaan is. Dus bijvoorbeeld ook een door jouw schuld ontstane schade na een aanrijding. Motorpech en onderhoud zijn niet verzekerd.

Extra informatie

Veroorzaak je met je auto schade aan een andere auto die ook van jou is? En is deze schade niet ergens anders verzekerd? Dan vergoeden wij de schade aan die auto. Vervoer je een gewonde persoon? Dan vergoeden wij eventuele schade aan de bekleding van je auto.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Pechhulp kan extra meeverzekerd worden. Je kunt kiezen voor hulpverlening in Nederland of in Europa, bij beide keuzes is pechhulp in je woonplaats meeverzekerd.

Extra informatie

Meer informatie over de hulpverlening bij pech kan je lezen in de polisvoorwaarden.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Er zijn meerdere situaties waarin je niet bent verzekerd. Bijvoorbeeld als je opzettelijk schade hebt veroorzaakt of rijdt zonder rijbewijs of als je rijdt onder invloed van alcohol of drugs. Ook keren wij niet uit als jouw auto schade krijgt tijdens het verhuur van jouw auto tegen betaling.
icon_let-op

Let op

Je kan schade aan de bestuurder en inzittenden verzekeren door de extra zekerheid schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Ook kan je juridische hulp bij een ongeval meeverzekeren door de aanvullende verzekering rechtsbijstand af te sluiten.
icon_speciaal

Extra: handtasdekking

Wordt je handtas uit je auto gestolen? Dan vergoeden wij die. We betalen maximaal € 750,- voor je tas en de spullen erin. Wel moet je in of naast je auto zijn geweest tijdens de diefstal. En je moet aangifte hebben gedaan.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je hebt geen eigen risico als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Je ontvangt een korting tot maximaal 80% op de premie voor elk jaar dat je geen schade meldt. Ontvangt je een korting en heb je wel schade gemeld? Dan kan de korting (deels) vervallen. Of je kan een toeslag op de premie krijgen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van je autoverzekering vind je terug op jouw polis. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Je kan je verzekering dagelijks opzeggen, wij hanteren geen opzegtermijn.