onna-onna autoverzekering WA-Plus (beperkt casco) Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Je bent verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan anderen, andermans auto of spullen. Met WA-Plus voldoe je aan de wettelijke verplichting. Daarnaast ben je aanvullend verzekerd voor schade aan jouw eigen auto bij een beperkt aantal oorzaken zoals diefstal, inbraak en ruitschade.

Extra informatie

Met beperkt casco ben je ook verzekerd bij schade door extreem weer zoals hagel, storm of blikseminslag. Wil je nog completer verzekerd zijn door ook schade aan jouw eigen auto bij een aanrijding te verzekeren? Dan kan je kiezen voor een WA-Casco (allrisk) verzekering.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met deze verzekering voldoe je aan die plicht en ben je verzekerd tegen schade die je andere personen of hun eigendommen toebrengt bij het gebruik van je auto.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kun je niet meer verder rijden omdat je auto is beschadigd door een verkeersongeval of een brand? Dan zorgen we voor vervoer van je auto (en eventuele aanhanger) naar de garage. Ook zorgen we ervoor dat jij, je passagiers en je bagage weer thuis komen. Dit doen we ook als je auto is gestolen.

Extra informatie

Ben je in het buitenland en duurt het langer dan vier dagen voor het probleem verholpen is? Dan betalen we de gemaakte kosten van een 2e klas-reis met de trein en de taxi naar het dichtstbijzijnde station. En we zorgen ervoor dat je auto weer thuiskomt of dat het wrak vernietigd wordt.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Om de hoogte van de vergoeding te bepalen, gebruiken we de waarde van je auto vlak voor de schade volgens de ANWB/BOVAG-koerslijst en verhogen die met 10%. Als je beschadigde auto nog wat waard is, trekken we dat bedrag van de vergoeding af.

Extra informatie

Heb je je auto minder dan 24 maanden geleden tweedehands gekocht en was deze auto toen je hem kocht nog geen 5 jaar oud? Dan betalen wij de aanschafwaarde van de auto (min de eventuele restwaarde). De aanschafwaarde is het bedrag waarvoor je de auto hebt gekocht.
icon_reparatie

Reparatie

Wij vergoeden de kosten als je de schade laat herstellen bij een van de aangesloten schadeherstelbedrijven. Als je de schade niet laat repareren of ergens anders laat repareren dan berekenen wij € 500,- eigen risico.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Je bent verzekerd als je schade hebt door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of aanrijding met een loslopend dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ook ruitschade (sterretje, putje, barst of breuk) vergoeden we. Je moet de ruit dan wel laten repareren of vervangen bij een schadeherstelbedrijf dat bij ons is aangesloten. Schade aan een dakraam of panoramadak valt niet onder ruitschade.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal uit de auto (inbraak). Hierbij gelden eisen aan de beveiliging van je auto.

Extra informatie

Accessoires zijn meeverzekerd tot 750 euro. Denk hierbij aan inbraak waarbij je navigatiesysteem is gestolen.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Pechhulp kan extra meeverzekerd worden. Je kunt kiezen voor hulpverlening in Nederland of in Europa, bij beide keuzes is pechhulp in je woonplaats meeverzekerd.

Extra informatie

Meer informatie over de hulpverlening bij pech kan je lezen in de polisvoorwaarden.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Schade die je zelf veroorzaakt hebt, valt niet onder de WA-plus verzekering. Schade aan jouw eigen auto door aanrijding is dus niet verzekerd. Wil je dit wel verzekeren? Kies dan voor een WA-Casco (allrisk) verzekering.

Extra informatie

Veroorzaak je met je auto schade aan een andere auto die ook van jou is? En is deze schade niet ergens anders verzekerd? Dan vergoeden wij de schade aan die auto. Vervoer je een gewonde persoon? Dan vergoeden wij eventuele schade aan de bekleding van je auto.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat je de vergoede schade moet terugbetalen aan de verzekeraar.
icon_let-op

Let op

Je kan schade aan de bestuurder en inzittenden verzekeren door de extra zekerheid schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Ook kan je juridische hulp bij een ongeval meeverzekeren door de aanvullende verzekering rechtsbijstand af te sluiten.
icon_speciaal

Extra: handtasdekking

Wordt je handtas uit je auto gestolen? Dan vergoeden wij die. We betalen maximaal € 750,- voor je tas en de spullen erin. Wel moet je in of naast je auto zijn geweest tijdens de diefstal. En je moet aangifte hebben gedaan

Extra informatie

Is je auto gestolen of komt hij niet meer voor reparatie in aanmerking? Dan krijg je maximaal 14 dagen een gelijkwaardige vervangende auto (exclusief brandstof) van een aangesloten schadeherstelbedrijf.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je hebt geen eigen risico als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Je ontvangt een korting tot maximaal 80% op de premie voor elk jaar dat je geen schade meldt. Ontvangt je een korting en heb je wel schade gemeld? Dan kan de korting (deels) vervallen. Of je kan een toeslag op de premie krijgen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van je autoverzekering vind je terug op jouw polis. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Je kan je verzekering dagelijks opzeggen, wij hanteren geen opzegtermijn.