onna-onna schadeverzekering inzittenden Wat is wel en niet gedekt door deze schadeverzekering inzittenden?

icon_wat-is-een

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

Je bent verzekerd voor schade bij een ongeval aan personen en spullen in de auto. Dit is een aanvullende verzekering. Is de schade door een andere verzekering gedekt? Dan geldt die verzekering. De spelregels van deze verzekering kun je lezen in de polisvoorwaarden.
icon_voor-wie

Voor wie?

De verzekering dekt schade aan en van de bestuurder en passagiers. Het gaat hierbij om schade aan de inzittenden door een verkeersongeval terwijl u met de auto deelneemt aan het verkeer, of tijdens het in- en uitstappen, of onderweg direct buiten de auto zoals bij pech of bij een tankstation.
icon_letsel

Letselschade

Wij vergoeden de daadwerkelijk geleden schade na een ongeval. Denk aan bijvoorbeeld medische kosten, inkomstenverlies, een aangepaste woning maar ook hulp in de huishouding. De maximale totale vergoeding is € 2.500.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen.
icon_schade-aan-spullen

Materiële schade

Wij vergoeden schade aan je bagage, kleding of spullen in de auto. Dit doen we tot maximaal € 500,- per gebeurtenis.
icon_overlijden

Overlijden

Bij overlijden vergoeden we de schade die ontstaat, zoals uitvaartkosten.
icon_invalide

Uitkering bij invaliditeit

Raakt een inzittende gewond met blijvende gevolgen? Dan vergoeden wij de gevolgschade die daaruit voortkomt zoals smartengeld, verlies aan inkomsten en huishoudelijke hulp.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Wij vergoeden schade als je in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als je zelf aansprakelijk bent, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je krijgt geen schadevergoeding als de schade is ontstaan of erger is geworden omdat de bestuurder of passagier(s) geen veiligheidsgordel droeg. Ook als de bestuurder tijdens het rijden onder invloed van alcohol of drugs was of een ademtest, een urine- of bloedproef weigert.

Extra informatie

Vergoedt een andere verzekering deze schade, dan geldt die verzekering.
icon_geld

Geld, cheques, creditcards

Geld is verzekerd tot € 500,- per gebeurtenis (onderdeel van de bagage). Gevolgschade door misbruik van cheques en creditcards is niet verzekerd.
icon_autoschade

Schade aan auto

Schade aan de auto, caravan of aanhanger is niet verzekerd.
icon_smartegeld

Smartengeld

Smartengeld is verzekerd bij letselschade, maar niet bij overlijden.
icon_let-op

Let op

Als het letsel ontstaat of is verergerd doordat iemand geen veiligheidsgordel droeg, vergoeden we de schade niet.
icon_maximum

Maximale vergoeding

We vergoeden maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis, voor alle verzekerden samen. Je krijgt voor schade aan bagage maximaal € 500,- per gebeurtenis vergoed.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van je verzekering vind je terug op jouw polis. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Je kan je verzekering dagelijks opzeggen, wij hanteren geen opzegtermijn.