Autoverzekering WA + Beperkt Casco Proteq Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

De WA-verzekering vergoedt schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Beperkt Casco (ook wel WA plus) dekt in bepaalde gevallen de schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld als je auto wordt gestolen, beschadigd wordt door storm of een aanrijding met een dier.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, regelen van vervangend vervoer en repatriëring.

Extra informatie

Neem hiervoor altijd eerst contact op met onze alarmcentrale. Je bent niet verzekerd als je pech krijgt met je verzekerde auto. Dit kan je verzekeren met de aanvullende verzekering Pechhulp Nederland en/of Pechhulp Europa.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Is je auto bij total loss of diefstal minder dan één jaar oud? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Daarna op basis van de verkoopwaarde die vermeld staat in de Bovag/ANWB koerslijst, plus 10%.

Extra informatie

Diefstal van de auto wordt alleen vergoed als de auto goed afgesloten was en aan de beveiligingseisen voldoet.
icon_reparatie

Reparatie

Voor reparaties aan je eigen auto werken wij samen met Schadegarant. Als de schade niet is hersteld bij Schadegarant, dan tellen wij € 75 op bij het eigen risico op de polis.

Extra informatie

Je kan gebruikmaken van de vervangend vervoerservice als je auto wordt gerepareerd door een bij Schadegarant aangesloten bedrijf.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, blikseminslag, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ruitherstel of -vervanging is alleen verzekerd als dit gerepareerd wordt bij Glasgarant. Het eigen risico op je polis wordt verlaagd met € 75.

Extra informatie

Je hebt geen eigen risico als er sprake is van alleen ruitschade en deze door een harsinjectie wordt hersteld bij Glasgarant.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade aan je auto door (een poging) tot inbraak of diefstal is verzekerd. Hierbij gelden eisen voor de beveiliging van je auto. Dit hangt af van de cataloguswaarde en de leeftijd van je auto.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland en/of Europa.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of het onder invloed zijn van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur van je auto of vervoer tegen betaling. Of door slijtage als gevolg van slecht onderhoud.
icon_let-op

Let op

Wil je ook schade aan personen of spullen in de auto verzekeren? Kijk dan of je een schadeverzekering inzittenden wilt sluiten. Wil je ook schade aan je eigen auto, ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis verzekeren, kijk dan naar de volledig casco verzekering.
icon_speciaal

Extra: accessoires

Accessoires zijn standaard meeverzekerd tot € 1.000. Dit zijn zaken die niet standaard bij de auto worden geleverd, maar later in of aan de auto vast zijn gemonteerd. Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tot maximaal € 5.000.

Extra informatie

Door jezelf eenvoudig te monteren navigatieapparatuur, mobiele telefoons en draagbare dvd-spelers zien wij niet als accessoires.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je eigen risico staat op je polis. Dit eigen risico geldt als de schade is hersteld bij Schadegarant. Als de schade niet is hersteld door bij Schadegarant, dan tellen wij € 75 op bij het eigen risico op de polis.

Extra informatie

Is de schade veroorzaakt door een persoon met een leeftijd van 17 t/m 24 jaar? Dan betaal je € 500 als extra eigen risico. Dit extra eigen risico geldt niet als je dit eigen risico bij de aanvraag van je autoverzekering hebt afgekocht.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je premiekorting. De korting is maximaal 80%. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.