Rechtsbijstandverzekering Proteq Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp als je betrokken bent of betrokken denkt te raken bij een onverwacht (juridisch) conflict. Ook betaalt de rechtshulpverlener eventueel bijkomende kosten, zoals proceskosten en de kosten van externe deskundigen.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Voor conflicten bij consumentenovereenkomsten en arbeidsrechtelijke geschillen ben je verzekerd in Europa. Voor het verhalen van schade die aan jou is toegebracht ben je wereldwijd verzekerd.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je bent standaard verzekerd voor juridische hulp bij bijvoorbeeld: consumentenkoop, letselschade, schade aan je eigendommen, een conflict over een erfenis.
icon_autoschade

Keuze: verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade omdat je bent aangereden in de auto, op de fiets of als voetganger.
icon_letsel

Letsel

Je bent standaard verzekerd voor juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een arbeidsongeval of door een medische fout.

Extra informatie

Letselschade als gevolg van een verkeersongeval is verzekerd onder het aanvullend onderdeel Motorrijtuigen.
icon_wonen

Keuze: wonen

Juridische hulp bij een conflict over je woning. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop. Of een conflict met de (ver)huurder, de overheid of je buren.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Je kunt je met het onderdeel Arbeid / Inkomen aanvullend verzekeren voor juridische hulp bij conflicten over bijvoorbeeld je arbeidsovereenkomst, een sociale verzekeringsuitkering, kinderbijslag.
icon_kopen

Aankopen

Je bent standaard verzekerd voor juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je koopt of over een overeenkomst met dienstverleners (van bijvoorbeeld energie en telecom).
icon_familie

Familie en relaties

Je bent standaard verzekerd voor juridische hulp op het gebied van personen- en familierecht. Bijvoorbeeld een conflict over een erfenis, adoptie of curatele.

Extra informatie

Je krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat je rechtsbijstandverzekering is ingegaan. Echtscheiding is niet verzekerd.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Je krijgt onder andere geen juridische hulp als je het conflict te laat meldt. Ook bij opzet, bestaande conflicten en zakelijke conflicten krijg je geen juridische hulp.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Als het niet noodzakelijk is om een externe juridisch hulpverlener in te schakelen, geldt hiervoor een eigen bijdrage van € 250. Het maximum bedrag van externe kosten is € 5.000 incl. BTW.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij de rechtshulpverlener voordat je andere acties onderneemt. Zij proberen het conflict dan zo snel mogelijk samen met jou op te lossen.
icon_speciaal

Extra: onvermogen tegenpartij

Lukt het niet om de door jou geleden schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij omdat deze het niet kan betalen? Dan vergoedt de rechtshulpverlener jouw schade tot maximaal € 1.000.
icon_wachttijd

Wachttijd

De wachttermijn is 3 maanden.

Extra informatie

Geen wachttermijn voor: schade waarvoor een ander wettelijk aansprakelijk is, straf- of tuchtzaken en juridische geschillen over een schriftelijke overeenkomst die na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering is gesloten.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

De dienstverlening van onze rechtshulpverlener is onbeperkt. Externe kosten zijn in bepaalde gevallen gemaximeerd. Je krijgt geen juridische hulp als het belang van je zaak minder dan € 225 bedraagt.

Extra informatie

De externe kosten worden in de volgende gevallen tot maximaal € 5.000 vergoed: personen- en familierecht, erfrechtzaken, conflict met buren, strafzaken, reisovereenkomst en het verhalen van schade op een wettelijke aansprakelijke derde.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.