Reisverzekering Proteq Wat is wel en niet gedekt door deze reisverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een reisverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je op reis of vakantie bent. De doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig. Je kunt kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen.

Extra informatie

De doorlopende reisverzekering is ideaal als je meerdere keren per jaar op vakantie of een weekendje weg gaat. Ga je korter dan 21 dagen per jaar op vakantie of maar 1 keer per jaar? Dan raden wij een kortlopende reisverzekering aan.
icon_voor-wie

Voor wie?

Je kunt een reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of kinderen. Afhankelijk van je gezinssamenstelling.

Extra informatie

Met kinderen bedoelen we ook je kinderen als ze bij de andere ouder thuis wonen. En uitwonende studerende kinderen tot 28 jaar.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

Je kiest zelf of je verzekerd bent in Europa of wereldwijd. In Nederland ben je alleen verzekerd bij een geboekte overnachting. En tijdens de heen- en terugreis naar een buitenlandse bestemming.

Extra informatie

Bij de Europa-dekking ben je onder andere ook verzekerd in een aantal niet Europese landen die liggen aan de Middellandse Zee. In de voorwaarden lees je waar precies.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je bent tijdens je reis verzekerd voor: je Bagage, Schade aan het door jou gehuurde vakantieverblijf, Hulpverlening van onze alarmcentrale en Buitengewone kosten. Bij een ongeval of ziekte regelen en vergoeden wij bijvoorbeeld vervoer naar huis en repatriëring.

Extra informatie

Hoe lang ben je maximaal aaneengesloten verzekerd? Europa-dekking: 60 dagen Europa Plus en Wereld-dekking: 90 dagen.
icon_medisch

Medisch

Je bent standaard in het buitenland verzekerd voor geneeskundige kosten incl. kosten voor vervoer, medicijnen, ziekenhuisopname, etc. (kostprijs) en tandartskosten (€ 250). Je bent ook verzekerd voor de kosten voor eventuele nabehandeling in Nederland (€ 1.000).

Extra informatie

Met de Europa Plus- en de Werelddekking ben je ook verzekerd voor medische kosten voor een meereizend huisdier (max. € 300) en het per vliegtuig terug vervoeren naar huis van je huisdier (max. € 500).
icon_schade-aan-spullen

Bagage

Jouw bagage is per reis verzekerd tot een totaalbedrag van: € 2.500,- (Europadekking), € 3.500,- (Europa Plus- en Werelddekking). Contant geld is alleen verzekerd (max. € 500) als je het onderdeel Geld hebt meeverzekerd. Dit staat op je polis.

Extra informatie

Voor bepaalde spullen geldt een maximumvergoeding. Dit staat in onze voorwaarden.
icon_bijzondere-sport

Keuze: wintersport en bijzondere sporten

Je bent voor skiën & snowboarden verzekerd voor je Wintersportuitrusting (€ 2.500 - € 5.000 per reis Europadekking / € 3.500 - € 7.000 per reis Europa Plus en Wereld), Medische kosten, Hulpverlening door onze alarmcentrale & Buitengewone kosten. Ook off-piste ben je verzekerd, tenzij het verboden is

Extra informatie

Met wintersport bedoelen wij sport op sneeuw en/of ijs. Schade door ijshockey, skispringen, speedskiën en wedstrijden, zijn niet verzekerd en kun je niet apart meeverzekeren. Gästerennen en Wisbiwestrijden zijn wel verzekerd.
icon_reispech

Keuze: pech op reis

Bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of caravan, ben je verzekerd van hulp door onze Alarmcentrale. We vergoeden ook de huurkosten van vervangend vervoer tot € 2.500, transportkosten tot € 1.000, reparatie langs de weg tot € 125 en extra verblijfkosten per verzekerde per dag tot € 50.

Extra informatie

Je bent ook verzekerd voor automobilistenhulp als je niet verder kunt rijden na een ongeval of diefstal. En als de bestuurder door bijvoorbeeld een ziekte of ongeval niet meer verder kan rijden en geen van de inzittenden het besturen kan overnemen.
icon_invalide

Keuze: ongevallen

Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval tijdens je reis keren wij een vast bedrag uit. Overlijden: € 12.500 Europadekking / € 25.000 Europa Plus- en Werelddekking. Invaliditeit: € 35.000 Europadekking / € 70.000 Europa Plus- en Werelddekking.

Extra informatie

Je bent onder andere niet verzekerd als het ongeval het gevolg is van een gevaarlijke sport, een sport waar je voor wordt betaald, een bestaande ziekte of het deelnemen aan snelheidswedstrijden.
icon_annulering

Keuze: doorlopende annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur. Je bent ook verzekerd als jouw reisgenoot annuleert op basis van een verzekerde oorzaak.

Extra informatie

Annuleringskosten zijn max. verzekerd tot € 1.500 p.p. per reis en max € 6.000 per jaar voor alle verzekerden samen. Niet gebruikte reisdagen worden vergoed op basis van dagvergoeding. In de voorwaarden lees je welke oorzaken voor annulering verzekerd zijn.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent niet verzekerd voor schade aan je bagage die het gevolg is van slijtage en normaal gebruik. Wij keren onder andere niet uit bij fraude en schade door gevaarlijke sporten, het uitvoeren van werkzaamheden, een aardbeving, jouw opzet of roekeloosheid, een misdrijf of georganiseerd geweld.
icon_let-op

Let op

Je hebt een eigen risico voor: Bagage en voor Medische kosten: € 100 Europadekking, € 75 Europa Plus- en Werelddekking.
icon_speciaal

Extra: kinderen tot 5 jaar

Zijn meeverzekerd zonder extra kosten.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je verzekering begint op de datum die op de polis staat. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.