DAS voor Verkeer en Vakantie (11101) Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met dit product krijgt u juridische hulp van DAS bij een verzekerd conflict. Ook betaalt DAS tot een gemaximeerd bedrag eventueel bijkomende kosten, zoals proceskosten en de kosten van externe deskundigen. Bij verkeers- en strafzaken zijn deze kosten in Nederland en de Europese Unie niet gemaximeerd

Extra informatie

U kunt aangeven wat uw gezinssituatie is (alleenstaand of gezin) en u kunt de looptijd van uw verzekering kiezen (1 of 5 jaar). Deze factoren bepalen de premie van uw verzekering.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

U bent in ieder geval verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in de Europese Unie of zelfs in alle landen van de wereld.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

U krijgt juridische hulp bij de zaken die we op deze kaart vermelden.
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp bij het verhalen van schade die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto of aan uw pleziervaartuig.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp bij het verhalen van aan u toegebracht persoonlijk letsel na een aanrijding.
icon_wonen

Wonen

Niet verzekerd. Juridische hulp bij een conflict dat te maken heeft met uw woning. Zoals over de koop of verkoop. Of conflicten met de verhuurder, de overheid of uw buren.
icon_werk

Werk en inkomen

Niet verzekerd. Juridische hulp bij een conflict met een werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Aankopen

Juridische hulp als u een conflict hebt over bijvoorbeeld een gehuurde vakantie accommodatie. Of over het onderhoud van uw auto.
icon_familie

Familie en relaties

Niet verzekerd. Juridische hulp bij een conflict over een erfenis.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

Niet verzekerd. Juridische hulp om in beroep te gaan tegen een beslissing van de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis of over vermogensbeheer of scheidingsmediation.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

U krijgt geen juridische hulp als u het conflict te laat meldt. Ook bij opzet en bestaande conflicten bent u niet verzekerd voor juridische hulp. Net als bij zakelijke conflicten, daarin krijgt u ook geen hulp van DAS.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een externe rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden speciale voorwaarden.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij DAS voordat u andere acties onderneemt. Dat is heel belangrijk. Wij proberen het conflict dan zo snel mogelijk samen met u op te lossen.
icon_wachttijd

Wachttijd

Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat u de verzekering hebt afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de externe kosten die DAS vergoedt voor uw juridische hulp. En u krijgt geen juridische hulp als uw zaak over minder dan 175 euro gaat. Dit geldt niet voor het verhalen van schade of bij een strafzaak.

Extra informatie

Als DAS op uw verzoek een door u gekozen externe rechtshulpverlener inschakelt, terwijl inschakeling van een advocaat niet verplicht is. Dan betaalt DAS voor de behandelkosten van deze externe rechtshulpverlener maximaal € 6.050 per procedure.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie of wilt u uw verzekering opzeggen? Laat dit dan gelijk aan ons weten.