Camperverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze camperverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een camperverzekering?

Deze verzekering vergoedt de schade door of aan uw camper. De dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. U kunt kiezen voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die uw camper veroorzaakt aan anderen of aan hun voertuigen of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Wij vergoeden onder andere slepen en het vervoer naar huis bij een ongeluk, ziekte, pech en noodreperaties. De alarmcentrale van de Europeesche Hulplijn verzorgt de hulpverlening.
icon_diefstal-camper

Keuze: diefstal of total loss

Bij een nieuwe camper krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Bij een tweedehands camper vergoeden wij de aanschafwaarde of dagwaarde. Diefstal is verzekerd als de camper goed is afgesloten. In de voorwaarden staan de diefstal preventie-eisen.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare camper. De aanschafwaarde is wat u voor de camper heeft betaald. De dagwaarde is de waarde net voor het moment dat de schade ontstond.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Beperkt Cascoverzekering.
icon_inboedel-vervoer

Keuze: inboedel

Spullen in de camper zijn verzekerd, zoals servies, beddengoed en kleding. Of we de schade vergoeden, hangt af van hoe de spullen zijn opgeborgen (in een gesloten kast of uit het zicht) en of je camper op slot was. Deze dekking kan worden verzekerd bij de Beperkt casco of All Risk dekking.

Extra informatie

Onder inboedel wordt ook verstaan de aan de camper gemonteerde zaken, zoals reservewiel, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotel en zonnepanelen. Verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. U ontvang een schadevergoeding op basis van de nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde bedraagt.
icon_schade-ruit

Keuze: ruitschade

Vergoeding van de reparatie of vervanging van de ruit of zonnedak via een bij ons aangesloten garage. Dit valt onder de Beperkt Cascodekking.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen camper

Alle schade aan uw camper is verzekerd. Ook als de schade uw eigen schuld is. Dit valt onder de Allrisk dekking.
icon_reispech

Pechhulp

Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met uw camper. Hierbij gelden voorwaarden, zoals het bouwjaar van uw camper.

Extra informatie

Als uw camper ouder is dan 60 maanden, is uitval door pech alleen verzekerd als u op deze verzekering ook een dekking heeft voor beperkt casco of volledig casco.
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf wie de schade repareert. U krijgt een lager eigen risico als u de camper laat repareren bij een bij ons aangesloten schadeherstelbedrijf. U krijgt een lagere vergoeding als u besluit om de schade niet te laten repareren.
icon_waar-verzekerd-wereld

Buitenland

U bent verzekerd in de landen die op uw Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (de groene kaart) staan. U bent niet verzekerd in de landen die op de groene kaart zijn doorgestreept. Wij vergoeden geen schade als u langer dan 6 maanden aaneengesloten met de camper in het buitenland verblijft.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Voor schade die valt onder de dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en hulpverlening geldt geen eigen risico. Bij schade aan uw camper is het eigen risico € 150,- per claim.

Extra informatie

Voor sommige schades gelden afwijkende eigen risico's. In de voorwaarden vindt u een overzicht van alle eigen risico's.
icon_let-op

Let op

Als u de camper zakelijk verhuurt is dit uitgesloten van dekking. U kunt wel de extra dekking particulier verhuur meeverzekeren.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, kunt u premiekorting krijgen (tot een maximum). Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag op de premie.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

U kunt de no-claimkorting van uw (elders) lopende auto- of motorverzekering ook toepassen als extra korting op uw nieuwe camperverzekering.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons of aan uw verzekeringsadviseur. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen.