Unigarant Personenautoverzekering WA Gedeeltelijk Casco Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid(WA) vergoedt de Gedeeltelijk Casco dekking schade die u met uw auto veroorzaakt en schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, natuur, en ruitschade. U kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Veroorzaakt u met uw auto schade aan iemand anders, of aan de spullen of auto van iemand anders? Dan bent u hiervoor aansprakelijk. Daarom moet u volgens de wet een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kan de auto door een ongeval niet meer verder rijden? Of bent u door een ongeval of diefstal niet meer in staat verder te rijden? Dan krijgt u hulpverlening. Binnen Nederland vervoeren wij u en uw auto naar een bestemming in Nederland.

Extra informatie

In het buitenland vergoeden wij: De kosten van het vervoer naar de dichtstbijzijnde garage. Vervoer naar Nederland als de schade niet binnen vier dagen kan worden gerepareerd. De terugreis naar Nederland met het openbaar vervoer (2e klas)
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss vergoeden wij de marktwaarde of dagwaarde van de auto. Marktwaarde is de vervangingswaarde bij total loss of diefstal volgens de ANWB koerslijst op moment van schade + 10%.

Extra informatie

De dagwaarde is het bedrag dat nodig is om de auto te vervangen door een vergelijkbare auto van dezelfde soort, kwaliteit, staat van onderhoud en ouderdom.
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf waar u uw auto laat repareren. U heeft voordeel als u naar een reparateur gaat die bij ons is aangesloten. U heeft geen eigen risico en halen uw auto ter plekke op en leveren direct een gratis leenauto zodat u verder kunt. Na reparatie wordt uw auto en de leenauto omgeruild.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Wij vergoeden schades door brand, storm, hagel, bliksem, overstromingen of een aanrijding met een dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Beschadigt de ruit door breken of barsten? Dan vergoeden wij de schade. Uw eigen risico wordt verlaagd als u de schade laat repareren door een ruithersteller die bij ons is aangesloten.

Extra informatie

Schade is niet verzekerd als herstel niet is gedaan door FOCWA bedrijf of door ons geselecteerde ruithersteller. Krassen, vuil of oppervlakkige schade zijn niet verzekerd.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Wij vergoeden schade door een poging tot diefstal. Wordt er ingebroken in uw auto? Dan vergoeden wij ook gestolen accessoires, zoals een navigatiesysteem. Wij kunnen eisen stellen met betrekking tot het beveiligen van uw auto.
icon_reispech

Pechhulp

Dit is niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Dit is niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet, bewust roekeloos gedrag of het rijden zonder geldig rijbewijs. Misbruik alcohol, drugs en medicijnen. Bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Ander voorbeelden: als de auto langer dan zes maanden achter elkaar buiten Nederland is. Inbeslagname door overheid.
icon_let-op

Let op

icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft standaard € 350,- eigen risico bij schade. Bij het repareren van een ruit betaalt u geen eigen risico, bij het vervangen van een ruit door een FOCWA reparateur € 150,-. Gaat u naar een aangesloten reparateur? Dan heeft u geen eigen risico bij schade en € 75,- bij vervangen van een ruit.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

U krijgt tot maximaal 80% korting op uw premie als u geen schade claimt.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Na een jaar kunt u de verzekering dagelijks beëindigen. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw adviseur of aan ons.