Unigarant Woonpakket Plus, Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Hiermee zijn de spullen in uw woning en de bijgebouwen bij uw woning verzekerd. Het gaat om schade door brand, inbraak, regen, hagel, sneeuw, storm en lekkage.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Al uw spullen in uw woning en bijgebouwen zijn verzekerd. Bijgebouwen bij uw woning zijn bijvoorbeeld een schuur, garage of tuinhuis. Ook bromfietsen en fietsen zijn verzekerd in uw woning of bijgebouw. Uw dieren of uw auto, motor, caravan, boot of aanhangwagen zijn niet verzekerd.
icon_sieraden

Sieraden

Uw lijfsieraden zijn bij iedere schade verzekerd tot maximaal € 7.500,-. Lijfsieraden zijn alle sieraden die u op of aan uw lichaam draagt. Zoals horloges, kettingen en ringen. Deze bestaan uit (edel)metaal, gesteente, mineralen, ivoor, (bloed)koraal en parels.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

Audiovisuele, audio- en computerapparatuur is bij iedere schade verzekerd tot maximaal € 7.500,-. Ook de randapparatuur is meeverzekerd.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

Schade aan spullen buiten op uw erf, balkon of gallerij. Niet alles is verzekerd. Bijvoorbeeld: schade door storm, neerslag of diefstal. Bij diefstal van uit uw kelder, garagebox of gemeenschappelijke ruimte bij uw woonhuis wordt schade tot max. € 4000,- vergoed.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Niet verzekerd is schade aan spullen door: Bouw-, montage- of constructiefouten. Schade door acherstallig onderhoud of slijtage, grondverzakking, insecten. Er zijn meer situaties die niet verzekerd zijn.

Extra informatie

Uw spullen zijn niet verzekerd buiten de woning of uw terrein. Hiervoor kunt u de Buitenhuisdekking afsluiten. Smartphones, tablets, smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses zijn niet verzekerd op de Buitenshuisdekking. Hiervoor kunt u aanvullend een Smartphone- en tabletdekking afsluiten.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade die u zelf veroorzaakt aan uw spullen, is meestal verzekerd. Bijvoorbeeld als een kastje omvalt en deze beschadigt. Of als een vaas stukvalt, doordat u die per ongeluk van tafel stoot.

Extra informatie

Smartphones, tablets, smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses zijn op de inboedelverzekering alleen verzekerd tegen diefstal/inbraak en brand in de woning.
icon_let-op

Let op

Waterschade is verzekerd. Waterschade is bijv. niet verzekerd als water stroomt uit een openstaande kraan!
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Al uw spullen zijn verzekerd tot € 125.000,-. Hierdoor bent u nooit onderverzekerd. Bij schade krijgt u de werkelijke kosten vergoed.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Wij vergoeden schade tot maximaal € 125.000,-

Extra informatie

Voor het bepalen van de waarde gelden eisen en voor sommige zaken maximale vergoedingen.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Bent u het niet eens met de beoordeling van onze expert? Dan kunt u zelf ook een expert inschakelen. Wij betalen hiervan de kosten. Maar niet meer dan het bedrag dat wij betalen voor onze expert.

Extra informatie

Indien de kosten van uw expert meer bedragen dan de kosten van de door ons benoemde expert, dan betalen wij het meerdere, mits redelijk.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft een standaard eigen risico van € 100,- bij iedere schade. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico te verlagen naar € 0,- of te verhogen naar € 200,-. Bij schade aan uw mobiele telefoon heeft u een eigen risico van € 50,-.

Extra informatie

Laat u uw schade repareren bij een door ons geselecteerde hersteller? Dan heeft u minder eigen risico: • bij een door uw gekozen eigen risico van € 100,-, wordt het eigen risico € 0,-; • bij een door uw gekozen eigen risico van € 200,-, wordt het eigen risico € 100,-.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Na een jaar kunt u de verzekering dagelijks beëindigen. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw adviseur of aan ons.