Motorverzekering Reaal Goed Geregeld Pakket Wat is wel en niet gedekt door deze motorverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een motorverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je motor. Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die je motor veroorzaakt aan anderen of andermans voertuig of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

We vergoeden onder andere slepen, vervoer naar huis bij een ongeluk of diefstal en noodreparaties.
icon_diefstal-motor

Diefstal of total loss

Ben je aanvullend verzekerd voor Beperkt Casco of Volledig Casco? En is je motor bij total loss of diefstal minder dan één jaar oud en ben je eerste eigenaar? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. In de 13e t/m 36e maand geldt een afschrijvingsregeling. Daarna stellen wij de waarde vast op dagwaarde.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare motor. De dagwaarde is de waarde op het moment dat de schade ontstond.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Met de aanvullende verzekering Beperkt Casco of Volledig Casco ben je verzekerd voor schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Met de aanvullende verzekering Beperkt Casco (of Volledig Casco) ben je verzekerd voor schade door (een poging tot) diefstal. Hierbij kunnen eisen gelden voor de beveiliging van je motor. Dit hangt af van het type motor.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen motor

Met Volledig Casco ben je verzekerd voor schade aan je eigen motor ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Bijvoorbeeld doordat je met je motor ergens tegenaan rijdt.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Ben je Volledig Casco verzekerd en valt je Motor in Nederland of in het buitenland uit door pech (mechanisch defect)? Dan betalen wij bepaalde kosten. Lees verder

Extra informatie

Bij pech vergoeden wij de kosten van: • Transport van de motor en bagage naar de dichtstbijzijnde garage. • Het verzenden van onderdelen naar Nederland als daardoor de motor binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. • Transport van de motor, aanhanger en bagage naar Nederland als de oldtimer niet binnen twee dagen kan worden gerepareerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens racen, verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Voor de WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor Beperkt Casco en Volledig Casco wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 100. Kies je voor Volledig Casco en is de bestuurder van de motor jonger dan 24 jaar als de schade ontstaat, dan verhogen we je eigen risico met € 50.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.