Bromfietsverzekering Reaal Goed Geregeld Pakket Wat is wel en niet gedekt door deze bromfietsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een bromfietsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade die je met je bromfiets, scooter, snorfiets aan anderen veroorzaakt. Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die je bromfiets veroorzaakt aan anderen of andermans voertuig of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_diefstal-bromfiets

Diefstal of total loss

Is je bromfiets gestolen, of zijn de reparatiekosten hoger dan het verschil in waarde van je bromfiets direct voor en direct na de schade? Dan vergoeden wij de dagwaarde die je bromfiets had vlak vóór de schade onder aftrek van de waarde van de restanten.

Extra informatie

Met dagwaarde bedoelen wij de nieuwwaarde van je bromfiets met aftrek van een bedrag door waardevermindering. Waardevermindering ontstaat onder andere door slijtage, beschadiging en ouderdom. De dagwaarde wordt vastgesteld door een door ons aangestelde deskundige.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Beperkt Casco dekt in bepaalde gevallen de schade aan je eigen bromfiets. Bijvoorbeeld als je bromfiets wordt gestolen of wordt getroffen door brand of hagel.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen bromfiets

Met de aanvullende Volledig Cascoverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan je bromfiets door diefstal en natuur, maar ook voor elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je bromfiets ergens tegenaan rijdt.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je eigen risico hangt af van de cataloguswaarde van je bromfiets.

Extra informatie

€ 100 eigen risico bij een catalogus­waarde van € 0 tot € 3.000. € 200 eigen risico bij een catalogus­waarde van € 3.000 tot € 5.000 Kies je voor Volledig Casco? En is de bestuurder van je bromfiets jonger dan 24 jaar als de schade ontstaat? Dan verhogen we je standaard eigen risico met € 350 bij een catalogus­waarde van € 5.000 en meer.
icon_let-op

Let op

Heb je Volledig Casco afgesloten en is de bestuurder jonger dan 24 jaar op het moment dat schade ontstaat? Dan wordt het op de polis vermelde eigen risico verhoogd met € 250.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.