Autoverzekering WA + Volledig casco Reaal Goed Geregeld Pakket Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

Met de WA + Volledig casco verzekering (ook wel allrisk) ben je niet alleen verzekerd voor alle schades die je met de auto aan anderen toebrengt en voor schades aan je auto die Beperkt Casco vergoedt, maar ook voor schades die ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis.

Extra informatie

Voorbeelden van een onvoorziene gebeurtenis: als je per ongeluk met je auto tegen een boom botst of bij het parkeren een paaltje raakt.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, regelen van vervangend vervoer en repatriëring.

Extra informatie

Neem hiervoor altijd eerst contact op met SOS International.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Is je auto bij total loss of diefstal minder dan één jaar oud en ben je eerste eigenaar? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. In de 13e t/m 36e maand geldt een afschrijvingsregeling. Daarna stellen wij de waarde vast op dagwaarde.

Extra informatie

Diefstal van de auto wordt alleen vergoed als de auto goed afgesloten was en aan de beveiligingseisen voldoet.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade heb je vrije keuze wie de reparatie uitvoert. Kies je voor een herstelbedrijf van Schadegarant, dan betaal je geen of minder eigen risico.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, blikseminslag, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Vergoeding van de kostprijs bij reparatie via een Glasgarant herstelbedrijf. Bij vervanging van de ruit betaal je € 75 bij een Glasgarant herstelbedrijf.

Extra informatie

Je betaalt € 500 eigen risico bij reparatie of vervanging door een herstelbedrijf dat niet bij Glasgarant is aangesloten of als je de schade niet laat herstellen.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak of diefstal is verzekerd. Hierbij kunnen eisen gelden voor de beveiliging van je auto. Dit hangt af van het type auto.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Schade aan je eigen auto is verzekerd. Ook als het jouw eigen schuld is.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland of in Europa.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of het onder invloed zijn van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur van je auto of vervoer tegen betaling. Of door slijtage als gevolg van slecht onderhoud.
icon_let-op

Let op

Wil je ook schade aan personen of spullen in de auto verzekeren? Kijk dan of je een schadeverzekering inzittenden wilt sluiten.
icon_speciaal

Extra: verlengde nieuwwaarderegeling

Je kunt kiezen voor de verlengde nieuwwaarderegeling: Ben je de eerste eigenaar en is je auto minder dan 5 jaar oud? Dan vergoeden wij de eerste 3 jaar de schade op basis van de nieuwwaarde. Bij schade tussen de 3 en 5 jaar geldt er een afschrijvingsregeling. Na 5 jaar gaan we uit van dagwaarde.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Als je naar een Schadegarant herstelbedrijf gaat, betaal je geen eigen risico. Kies je niet voor een herstelbedrijf van Schadegarant of Glasgarant, dan is het eigen risico € 500.

Extra informatie

In sommige situaties kunnen specifieke eigen risico's gelden. Bestuurders tot 24 jaar hebben standaard een extra eigen risico van € 75 bij Volledig casco.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je premiekorting. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is een maand.