Oldtimerverzekering Reaal Goed Geregeld Pakket Wat is wel en niet gedekt door deze oldtimerverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een oldtimerverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je oldtimer van 30 jaar of ouder. Het moet gaan om een auto, motor of bromfiets die je niet dagelijks gebruikt. Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.

Extra informatie

Je kunt de verzekering afsluiten als je maximaal 10.000 kilometer per jaar rijdt met je oldtimer.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die je oldtimer veroorzaakt aan anderen of andermans voertuig of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

We vergoeden onder andere slepen, vervoer naar huis bij een ongeluk of diefstal en noodreparaties.
icon_diefstal-oldtimer

Keuze: diefstal of total loss

Met Brand/Diefstal ben je verzekerd voor schade oorzaken zoals brand, explosie, blikseminslag, diefstal, inbraak, joyriding, of poging hiertoe. Is je oldtimer gestolen of total loss? Dan vergoeden wij de waarde die de oldtimer had vlak vóór de schade onder aftrek van de waarde van de restanten.

Extra informatie

Een taxatierapport mag maximaal 3 jaar oud zijn. Bij total loss kun je het wrak terugkrijgen.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Met Brand/Diefstal ben je verzekerd voor schade oorzaken zoals brand, explosie, blikseminslag, diefstal, inbraak, joyriding, of poging hiertoe. Deze aanvullende verzekering vergoedt geen schade veroorzaakt door de natuur.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd onder de aanvullende verzekeringen Brand/Diefstal en Volledig Casco.
icon_schade-ruit

Keuze: ruitschade

Dit valt onder de Volledig Cascoverzekering. Je hebt geen eigen risico als er sprake is van een ruitschade en deze door een harsinjectie wordt hersteld bij een herstelbedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant.

Extra informatie

Wij verlagen je eigen risico als je een beschadigde ruit laat vervangen bij een herstelbedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant. Het eigen risico wordt dan € 75.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen oldtimer

Met Volledig Casco ben je, naast brand/diefstalschade, verzekerd voor schade ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Bijvoorbeeld doordat je met de oldtimer ergens tegenaan rijdt.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Ben je Volledig Casco verzekerd en valt je oldtimer buiten Nederland uit door pech (mechanisch defect)? Dan betalen wij bepaalde kosten. Lees verder

Extra informatie

Wij vergoeden kosten van: • Transport van de oldtimer en bagage naar de dichtstbijzijnde garage. • Het verzenden van onderdelen als daardoor het voertuig binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. • Transport van de oldtimer, aanhanger en bagage naar Nederland als de oldtimer niet binnen twee dagen kan worden gerepareerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_reparatie

Reparatie

Je kiest zelf wie de schade repareert. Je hebt geen eigen risico als de schade aan de oldtimer auto wordt gerepareerd door een herstelbedrijf dat is aangesloten bij Schadegarant.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Voor de WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor de brand- en diefstal­verzekering en Volledig Casco wel. Het standaard eigen risico voor een oldtimer auto is € 150 en voor een oldtimer motor en bromfiets € 100.

Extra informatie

Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico van € 250 voor de brand- en diefstal­verzekering en Volledig Casco. Dat levert je premiekorting op.
icon_let-op

Let op

Blijkt bij schade dat je meer kilometers per verzekeringsjaar rijdt dan op je polisblad staat? Dan vergoeden wij het schadebedrag naar verhouding met de premie die je nu betaalt en de premie die je had moeten betalen als wij het juiste aantal kilometers hadden geweten. Lees verder

Extra informatie

Ook passen wij het aantal kilometers en de premie op je polisblad aan. Indien nodig met terugwerkende kracht. Kom je boven de 10.000 km per verzekeringsjaar? Dan beëindigen wij de verzekering.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.