Rechtsbijstandverzekering Reaal Goed Geregeld Pakket Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp van DAS als je betrokken bent of betrokken denkt te raken bij een onverwacht (juridisch) conflict. Ook betaalt DAS eventueel bijkomende kosten, zoals proceskosten en de kosten van externe deskundigen.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in de Europese Unie of zelfs in niet Europese landen die aan de Middelandse Zee liggen.

Extra informatie

In de voorwaarden staat waar je precies verzekerd bent.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je kiest zelf welke soort conflicten je wilt verzekeren. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen: consument, wonen & verkeer, werk & inkomen, fiscaal & vermogen
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade omdat je bent aangereden in de auto, op de fiets of als voetganger.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Wonen

Juridische hulp bij een conflict over je woning. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop. Of een conflict met de (ver)huurder, de overheid of je buren.

Extra informatie

Je krijgt ook juridische hulp bij een conflict dat te maken heeft met een vakantiewoning in Nederland die je voor jezelf gebruikt.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met je werkgever of een uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Aankopen

Juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je koopt of over een overeenkomst met dienstverleners (van bijvoorbeeld energie en telecom).
icon_familie

Familie en relaties

Juridische hulp bij een conflict over een erfenis. Bij echtscheiding is alleen mediation verzekerd.

Extra informatie

Je krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat je rechtsbijstandverzekering is ingegaan.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

Juridische hulp om in beroep te gaan tegen een beslissing van de Belastingdienst. Of bij een conflict over je vakantiehuis in de Europese Unie of over vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Je krijgt onder andere geen juridische hulp als je het conflict te laat meldt. Ook bij opzet en bestaande conflicten krijgt u geen juridisch hulp. Net als bij zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel beperkingen. Check hiervoor de voorwaarden.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij DAS voordat je andere acties onderneemt. Zij proberen het conflict dan zo snel mogelijk samen met jou op te lossen.
icon_wachttijd

Wachttijd

Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat je de verzekering hebt afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de kosten die DAS vergoedt voor jouw juridische hulp. Check hiervoor de voorwaarden. Je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan € 175 gaat.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is een maand.