Autoverzekering WA+beperkt casco Reaal Totaalplan Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

De WA-verzekering vergoedt schade die je met je auto aan andere toebrengt. Beperkt Casco (ook wel WA plus) dekt in bepaalde gevallen de schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld als je auto wordt gestolen of wordt getroffen door de bliksem.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Deze verzekering vergoedt schade die je met je auto toebrengt aan anderen of andere auto's of spullen. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, terugreiskosten inzittenden, repatriëring.

Extra informatie

Neem hiervoor altijd eerst contact op met SOS International.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Diefstal van de auto is verzekerd. Ook wanneer je auto total loss raakt door een verzekerde gebeurtenis is dat verzekerd.

Extra informatie

Diefstal van de auto wordt alleen vergoed als de auto goed afgesloten was en aan de beveiligingseisen voldoet.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade heb je vrije keuze wie de reparatie uitvoert. Kies je voor een herstelbedrijf van Schadegarant, dan betaal je geen of minder eigen risico.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, blikseminslag, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Vergoeding van de kostprijs bij reparatie via een Glasgarant herstelbedrijf. Bij vervanging van de ruit betaal je € 75 als je dit door een Glasgarant herstelbedrijf laat doen.

Extra informatie

Je betaalt € 500 eigen risico bij reparatie of vervanging door een herstelbedrijf dat niet bij Glasgarant is aangesloten of als je de schade niet laat herstellen.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade aan je auto door (een poging) tot inbraak of diefstal is verzekerd. Hierbij gelden eisen voor de beveiliging van je auto. Dit hangt af van het type auto.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Wij keren onder andere niet uit bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of het onder invloed zijn van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur van je auto of vervoer tegen betaling. Of door slijtage als gevolg van slecht onderhoud.
icon_let-op

Let op

Kijk op schadegarant.nl en glasgarant.nl voor een herstelbedrijf bij jou in de buurt. Je betaalt bij schade dan geen of minder eigen risico.
icon_speciaal

Extra: accessoires

Accessoires zijn standaard meeverzekerd tot € 1.000. Dit zijn zaken die niet standaard bij de auto worden geleverd, maar later in of aan de auto vast zijn gemonteerd.

Extra informatie

Door jezelf eenvoudig te monteren navigatieapparatuur, mobiele telefoons en draagbare dvd-spelers zien wij niet als accessoires.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Als je naar een Schadegarant herstelbedrijf gaat, betaal je geen eigen risico. Kies je niet voor een Schadegarant of Glasgarant herstelbedrijf of laat je de schade niet herstellen, dan is het eigen risico € 500.

Extra informatie

In sommige situaties kunnen specifieke eigen risico's gelden. Check hiervoor de voorwaarden.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je premiekorting. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is een maand.