Inboedelverzekering Reaal Totaalplan Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan je losse bezittingen die je eigendom zijn en die tot jouw particuliere huishouding behoren.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle spullen in je huis, zoals meubels, gordijnen en apparatuur zijn verzekerd. Huurdersbelang is standaard meeverzekerd.

Extra informatie

Voor sommige spullen gelden speciale regels per gebeurtenis. Deze kan je lezen in de voorwaarden. Huurdersbelang is dekking voor schade aan aanpassingen die je in je huurwoning gedaan hebt.
icon_sieraden

Sieraden

In huis zijn sieraden standaard meeverzekerd. Als er sprake is van diefstal, afpersing of beroving is de dekking beperkt tot € 6.000. Zijn je sieraden meer waard of wil je wereldwijde dekking? Kies dan zelf voor welk bedrag en tegen welke dekking je je sieraden extra wilt meeverzekeren.

Extra informatie

Diefstal van sieraden uit bijvoorbeeld een kelder of berging van het gebouw waarin de woning zich bevindt is niet verzekerd.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

We vergoeden schade op basis van de nieuwwaarde van je apparatuur. Zijn je spullen minder dan 40% van de nieuwwaarde waard? Dan krijg je de schade vergoed op basis van de dagwaarde.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

Schade aan je tuinmeubelen, tuinbeelden, tuingereedschap of bijvoorbeeld wasgoed aan een droogmolen in je tuin of op je balkon zijn in geval van diefstal of vandalisme verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Spullen die je buiten je huis meeneemt zijn niet verzekerd. Wij keren niet uit bij schade als gevolg van slijtage, achterstallig onderhoud van je huis, een aardbeving of overstroming. Schade aan glas bestemd voor lichtdoorlating is niet verzekerd.

Extra informatie

Spullen die je buiten je huis meeneemt kan je extra meeverzekeren met de "Buitenhuisdekking". Ook schade aan glas kan je apart meeverzekeren.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade aan je inboedel door vallen en stoten is niet verzekerd. Kies je voor de allrisk dekking? Dan is dit wel verzekerd.

Extra informatie

Bijvoorbeeld een kast die omvalt en daardoor beschadigt.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd verzekerd. Check de voorwaarden. Of vraag je verzekeringsadviseur om advies.
icon_speciaal

Extra: garantie tegen onderverzekering

Vul de inboedelwaardemeter goed in. Dan doen wij bij schade geen beroep op eventuele onderverzekering. Ook als de schade hoger is dan het verzekerde bedrag dat op je polis staat.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

We vergoeden de herstelkosten. Is herstel niet mogelijk? Dan gaan we uit van de nieuwwaarde als je spullen meer waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde. Je krijgt de dagwaarde als je spullen minder waard zijn.

Extra informatie

Je verzekeraar bepaalt wat je precies terugkrijgt. Voor sommige spullen geldt een lagere maximum vergoeding.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

De standaarddekking heeft geen eigen risico, de all risk dekking € 50. Kies je voor een eigen risico van € 100, dan betaal je minder premie. Bij stormschade aan een terreinafscheiding is het eigen risico € 225.

Extra informatie

In grote steden kan een hoger standaard eigen risico van toepassing zijn.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is een maand.