Rechtsbijstandverzekering Reaal Totaalplan Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp van DAS als je betrokken bent of betrokken denkt te raken bij een onverwacht (juridisch) conflict. Ook betaalt DAS eventuele bijkomende kosten, zoals proceskosten en de kosten van externe deskundigen.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in de Europese Unie of in de Europese landen rondom de Middellandse Zee.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je kiest zelf waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen.
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade omdat je bent aangereden in de auto, op de fiets of als voetganger.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Wonen

Juridische hulp bij een conflict over je woning. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop. Of een conflict met de (ver)huurder, de overheid of je buren.
icon_werk

Werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met je werkgever of een uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Aankopen

Juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je koopt of over een overeenkomst met dienstverleners (van bijvoorbeeld energie en telecom).
icon_familie

Familie en relaties

Juridische hulp bij een conflict over een erfenis is verzekerd. Echtscheiding is niet verzekerd.

Extra informatie

Sluit je het Pluspakket, dan wordt mediation bij echtscheiding tot € 2.000 wel vergoed.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

Kies je voor het Pluspakket? Dan krijg je ook juridische hulp bij bijvoorbeeld een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Je krijgt onder andere geen juridisch hulp als je het conflict te laat meldt. Ook bij opzet en bestaande conflicten krijg je geen juridische hulp. Net als bij zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel beperkingen. Check hiervoor de voorwaarden.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij DAS voordat je andere actie onderneemt. Zij proberen het conflict dan zo snel mogelijk samen met jou op te lossen.
icon_speciaal

Extra: mediation

Kies je voor het Pluspakket? Dan is mediation bij echtscheiding meeverzekerd. Voorwaarde is dat het huwelijk minimaal 3 jaar heeft geduurd sinds het afsluiten van het Pluspakket.
icon_wachttijd

Wachttijd

Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat je de verzekering hebt afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de kosten die DAS maakt voor jouw juridische hulp. Check hiervoor de voorwaarden. Je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan € 225 gaat.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is een maand.