Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Met een werkmaterieelverzekering kunt u uw werkmaterieel verzekeren. Bijvoorbeeld de opbouw van een vrachtwagen. Of heftrucks, kooiapen en shovels. U kunt de aansprakelijkheid voor schade aan anderen verzekeren, maar ook schade aan het werkmaterieel zelf.
Hieronder een overzicht van de dekkingen die verzekerd kunnen worden.
Schade die u met uw werkmaterieel veroorzaakt aan anderen of hun goederen is verzekerd. Dit is een verplichte verzekering voor zelfrijdend werkmaterieel.
U bent ook verzekerd als u met het werkmaterieel schade toebrengt aan eigendommen van uzelf. Hiervoor geldt een maximum vergoeding van € 125.000.
U kunt kiezen uit de dekkingen Casco standaard, Casco uitgebreid, Brand/diefstal en Brand zoals hieronder vermeld.
Met deze dekking bent u verzekerd voor een groot aantal oorzaken die schade toebrengen aan het werkmaterieel. Zoals schade door een botsing, brand of diefstal. Voor deze dekking mag het werkmaterieel niet ouder zijn dan acht jaar.
Als de oorzaak van de verzekerde schade een eigen gebrek van het werkmaterieel is, is dit ook verzekerd. Alleen het onderdeel dat het eigen gebrek heeft veroorzaakt is niet verzekerd. Eigen gebrek is iets dat vanuit zichzelf stukgaat, zoals door constructie-, materiaal- of fabricagefouten.
Met deze dekking bent u verzekerd voor de meeste schade aan het werkmaterieel. Zoals schade door een botsing, brand of diefstal. Maar ook voor alle andere plotseling van buiten komende oorzaken die schade veroorzaken. Voor deze dekking mag het verzekerd object niet ouder zijn dan vijf jaar.
Als de oorzaak van de verzekerde schade een eigen gebrek van het werkmaterieel is, is dit ook verzekerd. Ook het onderdeel dat het eigen gebrek heeft veroorzaakt is verzekerd. Eigen gebrek is iets dat vanuit zichzelf stukgaat, zoals door constructie-, materiaal- of fabricagefouten.
Met deze dekking bent u verzekerd voor schade door brand, explosie, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag aan/van het werkmaterieel.
Deze oorzaken zijn ook verzekerd als dit het gevolg is van eigen gebrek. Eigen gebrek is iets dat vanuit zichzelf stukgaat, zoals door constructie, materiaal of fabricagefouten.
Met deze dekking bent u verzekerd voor schade door brand, explosie, zelfontbranding, kortsluiting, blikseminslag, diefstal, (in)braak, joyriding en verduistering aan/van het werkmaterieel.
Deze oorzaken zijn ook verzekerd als dit het gevolg is van eigen gebrek. Eigen gebrek is iets dat vanuit zichzelf stukgaat, zoals door constructie, materiaal of fabricagefouten.
Met de dekking Rechtsbijstand krijgt u juridische hulp als u betrokken bent bij een aanrijding of als u een conflict heeft over aanschaf of onderhoud van het werkmaterieel. Met de dekking "Schade in-/opzittenden heeft u een verzekering die de schade aan de in- en opzittenden van het werkmaterieel door een (verkeers)ongeval vergoedt.
Hieronder staan een aantal situaties die niet zijn verzekerd.
Schade die ontstaat door het meedoen aan wedstrijden of door het gebruik voor andere doeleinden dan waarvoor het is bestemd is niet verzekerd.
Valt de schade aan uw werkmaterieel onder de dekking van deze verzekering? Dan loopt de dekking niet automatisch door als u vervangend materieel gebruikt. In overleg met ons kan dit verzekerd worden.
Schade aan de lading die het verzekerd object vervoerde of takelde, is niet verzekerd.
Schade tijdens het deelnemen aan manifestaties zoals carnaval of feestelijke optochten is niet verzekerd.
Onder feestelijke optochten verstaan wij evenementen waarbij personen zich op een aanhanger, oplegger, of kar bevinden, en/of waarbij personen rondom het voertuig lopen. Neemt u deel aan een dergelijke optocht, neem dan contact met ons op om de verzekeringsmogelijkheden te bespreken.
Schade door onvoldoende zorg of onvoldoende onderhoud, is niet verzekerd.
Voor de verschillende dekkingen geldt een eigen risico. De hoogte daarvan spreken wij voordat de verzekering ingaat met u af.
Om het risico van diefstal te beperken, zijn richtlijnen vastgesteld voor de beveiliging van te verzekeren werkmaterieel. Het niet nakomen van het beveiligingsvoorschrift heeft tot gevolg dat er in bepaalde gevallen een extra eigen risico in rekening wordt gebracht. De mate van beveiliging is afhankelijk van het soort werkmaterieel.
Heeft u het werkmaterieel casco verzekerd en heeft u een verzekerde schade? Dan mag u zonder onze toestemming vooraf tot € 750 aan noodreparaties laten uitvoeren.
U bent verzekerd in de landen waarvoor uw Internationale Motorrijtuigenverzekeringskaart geldig is.
Bij het aanvragen van de verzekering moet u ons eerlijke en volledige informatie geven over het te verzekeren risico. Verandert er iets in uw situatie? Dan moet u dit aan ons melden. Als u schade heeft, moet u dit binnen 3 dagen melden en alle redelijke maatregelen nemen om de gevolgen van de schade te beperken.
De premie moet binnen 30 dagen na de notadatum betaald zijn. Dit kan via een automatische incasso of u maakt het bedrag aan ons over.
Er is geen no-claim regeling van toepassing.
De dekking begint op de ingangsdatum. Deze datum staat op het polisblad. De dekking eindigt op de contractvervaldatum. Maar alleen als de verzekering wordt opgezegd. Dat kunt u doen, maar wij ook. U bent dan na deze datum niet meer verzekerd. Er is dan geen dekking meer voor schade die na deze datum ontstaat.
Opzeggen kan per brief of e-mail. Deze kunt u aan ons sturen. Heeft u via een tussenpersoon de verzekering afgesloten, dan kunt u de opzegging aan uw tussenpersoon sturen. De opzegtermijn is 2 maanden. Na de eerste contracttermijn kunt u de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is dan 1 maand.
De dagelijkse opzegtermijn geldt niet, als wij in overleg met u nieuwe afspraken over de verzekering hebben gemaakt.