Unigarant Caravanverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze caravanverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een caravanverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw caravan, opzet-unit, vouwwagen, trailer of een bagagewagen. Of schade die uw losgekoppelde caravan veroorzaakt. U kiest zelf uw aanvullende dekkingen.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Welke hulp krijgt u? Terugbrengen van de caravan vanuit het buitenland naar Nederland. Noodreparaties.Vervoer van uw caravan naar de reparateur. Wij zorgen dat u verdere schade kunt voorkomen of verminderen. Bijvoorbeeld door uw caravan te bewaken of ergens te stallen.

Extra informatie

Een vervangende stacaravan op de plaats waar uw vorige stacaravan stond. Invoer of vernietiging van uw caravan bij totaal verlies in het buitenland. Vervangend verblijf.
icon_diefstal-caravan

Diefstal of total loss

Nieuwe caravan? Binnen 5 jaar krijgt u de nieuwwaarde. Tweedehands caravan? Dan ontvangt u tot en met 3 jaar na de aankoop van de caravan de aanschafwaarde. Bij dagwaardedekking ontvangt u de dagwaarde +10%.

Extra informatie

De aan- en bijbouw wordt op basis van de dagwaarde vergoed. De nieuwwaarde is de oorspronkelijke cataloguswaarde. De aanschafwaarde is de prijs waarvoor u uw caravan heeft gekocht. De dagwaarde is het bedrag dat u bij totaal verlies of diefstal nodig heeft om de caravan te kunnen vervangen door een exemplaar van dezelfde ouderdom en kwaliteit.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, ontploffing, kortsluiting, blikseminslag, overstroming, regen, sneeuw en smeltwater is verzekerd.
icon_hagel

Keuze: schade door hagel en storm

Schade aan de caravan door hagel en storm is verzekerd.
icon_inboedel-vervoer

Keuze: inboedel

Kiest u de dekking Inventaris? Dan is uw inventaris (spullen) en inboedel in uw caravan of in de aan-en bijbouw verzekerd. Hierbij kunt u denken aan bedden- en linnengoed, keukengerei, gasflessen of meubilair.Let op, hier valt de standaarduitrusting niet onder.

Extra informatie

Diefstal uit uw caravan is alleen verzekerd als er sporen van braak aan de buitenzijde van de caravan aanwezig zijn.
icon_uitrusting

Keuze: uitrusting

Aan- en bijbouw: spullen die aan de caravan zijn vastgemaakt of naast de caravan zijn geplaatst zijn verzekerd. Hierbij kunt u denken aan een voortent, luifel, bijzettent, mover, fietsenrek of schuurtje.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

N.v.t.
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf waar u de schade laat repareren. Herstelt een reparateur die wij hebben geselecteerd de schade? Of is er alleen sprake is van waardevermindering? Dan brengen wij € 75,- in mindering op uw eigen risico.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Is uw caravan aan de auto gekoppeld? Dan gelden dezelfde uitsluitingen als bij de (Unigarant) Autoverzekering. Wij vergoeden dan geen schade bij opzet of bij het rijden zonder geldig rijbewijs. Of wanneer u als verzekerde onder invloed van alcohol of drugs was.

Extra informatie

Maar ook bij bevingsschade, bijvoorbeeld door gaswinning keren wij niet uit.
icon_caravanstalling

Stallen

De caravan is verzekerd in een goed afgesloten stalling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft een standaard eigen risico van € 75,-. Voor de dekking Hagel- en stormschade heeft u een standaard eigen risico van € 150,-.
icon_let-op

Let op

N.v.t.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Als de caravan een hagelbestendig dak heeft ontvangt u 70% korting op de premie voor de dekking Hagel- en stormschade. U heeft geen extra eigen risico bij een schade door hagel of storm.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Na een jaar kunt u de verzekering dagelijks beëindigen. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw adviseur of aan ons.