Autoverzekering WA Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA?

Deze verzekering vergoedt schade veroorzaakt door je auto. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

U krijgt gratis hulp als u niet verder kunt rijden door een ongeval, diefstal, brand of een andere plotselinge oorzaak van buiten de auto. Hulp bestaat bijvoorbeeld uit slepen, vervangend vervoer en u terugbrengen naar een plek in Nederland.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Niet verzekerd.
icon_reparatie

Reparatie

Niet verzekerd.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Niet verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Niet verzekerd.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Niet verzekerd. Denk aan schade door een botsing of aanrijding. Ook niet verzekerd is schade door omslaan, van de weg raken, te water raken en elke andere plotselinge oorzaak van buiten de auto.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Ook schade aan de bestuurder zelf of aan zijn vervoerde spullen is niet verzekerd.

Extra informatie

Veroorzaakt u met uw auto schade aan anderen of andermans auto of spullen? Dan keren wij uit aan de tegenpartij. Deze uitkering moet u aan ons terugbetalen.
icon_let-op

Let op

Wilt u schade aan uw eigen auto wel verzekeren? Sluit dan de dekking beperkt casco of volledig casco af. Daarnaast kunt u kiezen voor een aanvullende dekking Ongevallen of Rechtsbijstand.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Niet van toepassing.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum van 77,5%). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De verzekering stopt dan een maand later.