Autoverzekering WA+beperkt casco Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Deze verzekering vergoedt schade veroorzaakt met uw auto en sommige schades aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld schade door het weer en gebeurtenissen buiten het verkeer.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

U krijgt gratis hulp als u niet verder kunt rijden door een ongeval, diefstal, brand of een andere plotselinge oorzaak van buiten de auto. Hulp bestaat bijvoorbeeld uit slepen, vervangend vervoer en u terugbrengen naar een plek in Nederland.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss door een gedekte oorzaak krijg je de dagwaarde van de auto vergoed.

Extra informatie

Bij verdwijnen auto wordt de schade vergoed als de auto beveiligd was volgens de gestelde voorwaarden.
icon_reparatie

Reparatie

Laat u de schade repareren bij een Schadegarant herstelbedrijf, dan heeft u geen eigen risico. Kiest u een ander schadeherstelbedrijf dan geldt een eigen risico van € 125,-.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem en overstroming is verzekerd. Ook een aanrijding met vogels en loslopende dieren is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Laat u de ruitschade repareren dan heeft u geen eigen risico. Bij vervanging van een ruit door een Glasgarant herstelbedrijf geldt een eigen risico van € 65,-. Laat u een ruit bij een ander herstelbedrijf vervangen, dan geldt een eigen risico van € 125,-.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging tot) diefstal van uw auto is verzekerd. Diefstal uit de auto (inbraak) en joyriding is ook verzekerd. Hierbij gelden wel eisen aan de beveiliging van uw auto. De verplichte beveiliging hangt af van de oorspronkelijke catalogusprijs en de leeftijd van de auto.

Extra informatie

Bijvoorbeeld: inbraak waarbij navigatieapparatuur is gestolen.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd. Denk aan schade door een botsing of aanrijding. Ook niet verzekerd is schade door omslaan, van de weg raken, te water raken en elke andere plotselinge oorzaak van buiten de auto.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Ook schade aan de bestuurder zelf of aan zijn vervoerde spullen is niet verzekerd.

Extra informatie

Veroorzaakt u met uw auto schade aan anderen of andermans auto of spullen? Dan keren wij uit aan de tegenpartij. Deze uitkering moet u aan ons terugbetalen.
icon_let-op

Let op

Wilt u schade aan uw eigen auto wel verzekeren? Sluit dan de Uitgebreide Cascoverzekering af. Daarnaast kunt u kiezen voor een aanvullende dekking zoals Schadeverzekering Verkeersdeelnemers en een Rechtsbijstandverzekering.
icon_speciaal

Extra: vandalisme

Schade veroorzaakt door vandalisme is verzekerd.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Bij reparatie van de auto door een Schadegarant herstelbedrijf wordt het eigen risico verminderd met € 125,-. Bij ruitreparatie geldt geen eigen risico, bij ruitvervanging door een Glasgarant herstelbedrijf wordt het eigen risico met € 60,- verminderd.

Extra informatie

U kunt kiezen voor een extra eigen risico. U betaalt dan een lagere premie. Het gekozen extra eigen risico komt bovenop het standaard eigen risico.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum van 77,5%). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De verzekering stopt dan een maand later.