Kortlopende reisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende reisverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als u op reis bent. De verzekering gaat in op de vertrekdatum van uw reis tot en met de terugkomstdatum van uw reis.
icon_voor-wie

Voor wie?

U kunt de verzekering afsluiten voor uzelf, uw partner en/of uw kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie u op reis gaat.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

U kiest zelf voor dekking in Europa of Wereldwijd.

Extra informatie

In Nederland bent u alleen verzekerd bij een betaalde overnachting bij een bedrijf (zoals een hotel of camping). Met ‘Europa’ bedoelen wij ook de landen grenzend aan de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

U krijgt hulp van de Univé Alarmcentrale bij een ongeluk, ziekte of overlijden. Wij betalen ook eventuele extra reis-, verblijf- en telefoonkosten.
icon_medisch

Keuze: medisch

Wij betalen de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op de zorgverzekering. Overleg altijd eerst met de Univé Alarmcentrale.

Extra informatie

Niet altijd zijn alle medische kosten in het buitenland verzekerd op de zorgverzekering. Met deze dekking kunt u de extra zorgkosten in het buitenland verzekeren. Het vrijwillige eigen risico op uw zorgverzekering is niet verzekerd.
icon_schade-aan-spullen

Bagage

U kunt kiezen voor een maximale vergoeding van € 1.000, € 2.500 of € 3.500 per verzekerde. Voor bepaalde spullen, zoals geld en smartphones, geldt een lagere vergoeding. Er geldt een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen.
icon_bijzondere-sport

Keuze: bijzondere sporten

Wintersporten tijdens uw reis in Nederland zijn standaard verzekerd. In het buitenland is uw reisverzekering met de door u gekozen dekkingen alleen geldig tijdens wintersporten als u ‘wintersport’ heeft meeverzekerd.

Extra informatie

De meeste sporten zijn standaard meeverzekerd. Wel is bij sommige gevaarlijke sporten de ongevallendekking (indien meeverzekerd) uitgesloten. Neem contact met ons op als u wilt weten of uw sport of activiteit wel of niet is verzekerd.
icon_reispech

Keuze: pech op reis

Bij pech of een ongeval in het buitenland met eigen vervoer, zoals auto, camper of caravan krijgt u hulp van de Univé Alarmcentrale. Ook heeft u recht op vervangend vervoer. Dit geldt niet voor een vervangende aanhanger, zoals een caravan.

Extra informatie

Voor het afhalen van een huurauto heeft u een creditcard nodig. Let op, sommige verhuurbedrijven geven geen auto mee aan personen jonger dan 21 jaar.
icon_invalide

Keuze: ongevallen

Met deze dekking krijgt u een bedrag uitgekeerd als u door een ongeval voor altijd invalide raakt of komt te overlijden. U mag deze uitkering besteden zoals u wilt.

Extra informatie

Bij overlijden betalen wij maximaal € 25.000 per persoon. Bij invaliditeit hangt de hoogte van de uitkering af van de mate van invaliditeit. Wij betalen maximaal € 75.000 per persoon.
icon_annulering

Keuze: kortlopende annuleringsverzekering

Heeft u een reis geboekt, maar kunt u onverwachts niet gaan door een situatie genoemd in de voorwaarden? Dan vergoedt deze verzekering de (boekings-)kosten die u al heeft gemaakt en niet terugkrijgt. Ook als u een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur.

Extra informatie

Zie voor een overzicht van de dekkingen van deze aanvullende verzekering de kaart ‘Kortlopende annuleringsverzekering’.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Er zijn bijzondere situaties waarin wij niet uitkeren. Bijvoorbeeld: het opzettelijk schade veroorzaken, schade ontstaan tijdens een reis die u maakt voor een medische behandeling of zakenreizen.
icon_let-op

Let op

Maakt u tijdens uw reis extra kosten door een ziekenhuisopname, het overlijden van een reisgenoot, pech onderweg of eerder terugkeer naar huis? Bel dan altijd met de Univé Alarmcentrale +31(0)592-348112. Zet dit nummer ook in uw telefoon. Ga zorgvuldig met uw spullen om, zo voorkomt u schade.
icon_speciaal

Extra: geld en zakenreis

Geld is standaard meeverzekerd tot een maximum genoemd in de voorwaarden. U bent niet verzekerd voor reizen met een zakelijke doel. Alleen op de doorlopende reisverzekering kunt u congressen, besprekingen, toezichthoudende of administratieve activiteiten wel meeverzekeren.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Op uw polis staat van wanneer tot wanneer uw verzekering loopt. U sluit de verzekering af voor de duur van de reis. De verzekering stopt automatisch op de einddatum van uw reis.