Autoverzekering WA + beperkt casco Avero Achmea Rustig op Weg Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Deze verzekering vergoedt schade veroorzaakt door of met uw auto. Schade aan uw eigen auto wordt in een aantal gevallen ook vergoed.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van de beschadigde auto en het vervoer van bestuurders en passagiers.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de auto krijgt u de dagwaarde vergoed.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade (behalve bij ruitschade) heeft u de keuze wie de reparatie uitvoert. Uw keuze heeft wel invloed op het eigen risico. Bij reparatie door een bij ons aangesloten herstelbedrijf is het eigen risico lager.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ruitschade vergoeden wij alleen als de reparatie of vervanging is uitgevoerd door een bij ons aangesloten herstelbedrijf.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging tot) inbraak en diefstal is verzekerd. Hierbij kunnen eisen gelden aan de beveiliging van uw auto.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

U kiest zelf of u Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa meeverzekert.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_let-op

Let op

Wilt u een uitgebreidere dekking dan WA + beperkt casco? Sluit dan een Autoverzekering WA + casco (allrisk) af. Of kies aanvullend voor de volgende dekkingen: Schade Inzittenden, Ongevallen Inzittenden of (Verhaals)rechtsbijstand.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het standaard eigen risico is € 150,00 per gebeurtenis. Bij reparatie door een niet bij ons aangesloten herstelbedrijf of als u de schade niet laat repareren is het eigen risico € 500,00.

Extra informatie

Bij ruitreparatie door een bij ons aangesloten herstelbedrijf heeft u geen eigen risico. Bij ruitvervanging door een bij ons aangesloten herstelbedrijf is het eigen risico € 67,50. Reparatie of vervanging van ruitschade door een niet bij ons aangesloten herstelbedrijf is niet verzekerd.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, ontvangt u premiekorting (tot een maximum). Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw tussenpersoon of aan ons. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met één maand opzegtermijn.