Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
De Woonhuisverzekering All-in vergoedt schade aan jouw woonhuis. Het gaat om schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en inbraak, neerslag die jouw woonhuis binnendringt, overstroming van een niet-primaire waterkering, blikseminslag en storm. Jouw woonhuis is daarnaast verzekerd voor elk van ander buiten komend onheil zoals een slag, stoot of val.
Een niet-primaire waterkering is een waterkering, bijvoorbeeld een kade, dijk of sluis, die niet primair is volgens de Waterwet.
Wij vergoeden ook bepaalde kosten: - die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddings-, opruimings- en saneringskosten;
- voor noodvoorzieningen
- voor een vervangend verblijf als jouw woonhuis door schade niet meer bewoonbaar is.
Jouw woonhuis is verzekerd bij schade. Met woonhuis bedoelen wij: - het woonhuis op het risicoadres dat op jouw polisblad staat
- vaste terreinafscheidingen op jouw grond
- (losstaande) garages, schuren en andere gebouwen
- zwembaden en jacuzzi's, inclusief installaties en overkappingen
- funderingen
Bijgebouwen zijn meeverzekerd tot maximaal 100m2
Het verzekerde bedrag is het bedrag dat op de polis staat en waarvoor je maximaal bent verzekerd. Dit bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van jouw woning.
Je krijgt standaard garantie tegen onderverzekering.
Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen. De kosten van een contra-expert worden, als deze redelijk zijn, door ons vergoed.
Zijn de kosten van jouw contra-expert hoger dan de kosten van de expert die wij inschakelen? Dan betalen wij het deel dat hoger is alleen voor zover de totale hoogte van die kosten redelijk is in verhouding tot het schadebedrag. Dit betekent dat als jouw contra-expert kosten heeft gemaakt die niet redelijk zijn, wij die kosten niet betalen.
Schade aan de ruiten van jouw huis door breuk is standaard meeverzekerd met de aanvullende dekking Glas. Ook ruiten van bijgebouwen zoals een schuur zijn dan verzekerd.
Wij vergoeden de kosten als door een gedekte gebeurtenis schade is ontstaan aan de tuinaanleg en tuinbeplanting bij jouw woonhuis.
Schade door vandalisme aan jouw woonhuis is verzekerd.
Iemand dringt je woning binnen zonder dat je daarvoor toestemming hebt gegeven en beschadigt je woning opzettelijk.
Schade door een slag, stoot of val is verzekerd. Ook als dit per ongeluk door jouw eigen schuld is gebeurd.
Schade aan de fundering van jouw woonhuis valt standaard onder de dekking.
Schade aan jouw zonnepanelen valt standaard onder de dekking.
Je woning is niet verzekerd als de bouwaard van je woning niet van steen is en/of je dak niet met pannen is gedekt.
Schade veroorzaakt doordat je jouw woonhuis slecht hebt onderhouden is niet verzekerd. Met slecht onderhoud bedoelen wij dat jouw woonhuis niet, te weinig of verkeerd is onderhouden.
Je bent niet verzekerd voor schade door vandalisme en (poging tot) inbraak als je woonhuis is gekraakt of langer dan twee maanden leeg staat.
Je bent onder andere niet verzekerd voor schade die is veroorzaakt of ontstaan door: - (grond)verzakking en (grond)verschuiving
- ongedierte, schimmels, zwam- of plantengroei
- slijtage, verkleuring, veroudering, vervorming, verrotting en corrosie (roestvorming).
Schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn van jou of een (onder)huurder, wordt nooit vergoed. Bijvoorbeeld schade door hennepteelt in jouw woonhuis of bijgebouw. Dit geldt ook als je hier niet van op de hoogte was.
Je bent onder andere niet verzekerd voor schade aan jouw woonhuis, als de schade is veroorzaakt door: - aardbeving of vulkanische uitbarsting
- opzet of roekeloosheid
- constructie-, montage- of installatiefouten
- huisdieren
Waterschade is niet altijd gedekt. Dat is bijvoorbeeld het geval: - bij het gebruik van permanent aangesloten vulslangen op het verwarmingssysteem die niet geschikt zijn voor constante waterdruk, zoals tuinslangen
- als je in de winter jouw buitenkraan niet aftapt en de waterleiding knapt door vorst
- als jouw dakgoten zijn verstopt door bladafval
- als kitnaden en -voegen water doorlaten.
Er geldt in de basis geen eigen risico. Je kunt kiezen voor € 250 eigen risico. Je krijgt dan een korting op de premie.
Voor de dekking Glas geldt geen eigen risico. Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens) geldt altijd en alleen een eigen risico van € 250 per gebeurtenis.
Je bent niet verzekerd voor schade aan jouw woonhuis, als de schade is veroorzaakt door overstroming van een primaire waterkering.
Schade door brand of ontploffing die het gevolg is van een overstroming van een primaire waterkering is wel verzekerd. Een primaire waterkering biedt beveiliging tegen overstroming door buitenwater, zoals de Deltawerken, de Afsluitdijk en de dijken van de grote rivieren zoals de Maas, de Waal en de Nederrijn. Kijk voor meer informatie op www.waterveiligheidsportaal.nl.
Deze verzekering dekt schade aan je woonhuis in Nederland.
Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Doe aangifte in geval van een misdrijf. Geef veranderingen van jouw gegevens of in het gebruik van de woning zo snel mogelijk door.
Je kunt kiezen of je de premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over.
Je betaalt geen extra kosten voor maand-, kwartaal- of halfjaarbetaling.
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. De verzekeringstermijn is 1 jaar. Daarna wordt de verzekering elk jaar automatisch met 1 jaar verlengd. Je kunt jouw verzekering dagelijks opzeggen. Je bent verzekerd tot en met de dag waarop jouw verzekering stopt. Wij kunnen ook de verzekering stoppen. Bijvoorbeeld als je jouw premie niet op tijd betaalt, bij fraude of bij een bovengemiddeld claimgedrag.
Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen via een brief, e-mail of telefonisch. De verzekering eindigt op de dag die je opgeeft. Ontvangen we jouw opzegging pas na die dag, dan eindigt de verzekering op de dag waarop we de opzegging ontvangen.