Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
De WGA-eigen risico verzekering dekt: - De loongerelateerde WGA-uitkering (maximaal 38 maanden) - De WGA-vervolguitkering - De WGA-loonaanvullingsuitkering (tot maximaal het niveau van de WGA-vervolguitkering) - De werkgeverslasten- Re-integratiekosten (na toestemming verzekeraar)
WGA staat voor ‘Werkhervattingsregeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten’. Als een medewerker voor minimaal 35% arbeidsongeschikt is, dan heeft hij recht op een WGA-uitkering van het UWV. Het UWV bepaalt het arbeidsongeschiktheidspercentage.
Alle medewerkers waarvoor u werknemerspremies moet afdragen. Hieronder vallen ook de medewerkers met een tijdelijk contract.
We vergoeden kosten voor re-integratie van zieke en arbeidsongeschikte (ex-)medewerkers. Het is belangrijk dat u dit vooraf met ons overlegd.
Hoewel wij u bij re-integratie ondersteunen, blijft u verantwoordelijk dat de nodige stappen ondernomen worden. Zo moet u werkplekaanpassingen doorvoeren als dat betekent dat de medewerker eerder of meer aan het werk kan. Of passende arbeid aanbieden, als dat mogelijk is.
Hebt u juridische hulp nodig bij het verhalen van kosten voor WGA-uitkeringen op iemand anders (aansprakelijke derde)? Dan vergoeden we deze juridische hulp. En soms ook juridische hulp bij bezwaar en beroep.
Bijvoorbeeld een automobilist die een schadevergoeding moet betalen aan een medewerker omdat hij deze heeft aangereden. En de medewerker door deze aanrijding arbeidsongeschikt is geworden.
Komt een arbeidsongeschikte medewerker in dienst door een verandering in de bedrijfssituatie, zoals een fusie of overname? Dan valt deze mederwerker niet onder deze verzekering.
U kunt deze verzekering alleen afsluiten, als er toestemming is van de Belastingdienst om WGA-eigenrisicodrager te worden.
U kunt zich 2 keer per jaar aan- of afmelden als WGA-eigenrisicodrager. Wilt u zich aanmelden? Dan moet de aanmelding 13 weken vóór 1 januari of 1 juli rond zijn. Neem daarom ruim van tevoren contact met ons op om alles in orde te maken.
Verandert er iets in de situatie van uw bedrijf? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Een fusie of overname heeft bijvoorbeeld grote gevolgen voor deze verzekering.
De verzekering geldt voor werkgevers die vallen onder de Wet Uitbreiding loondoorbetaling bij ziekte.
Onze vragen moet u eerlijk beantwoorden. U geeft ons de informatie die wij nodig hebben. U houdt U aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid.
Als u de verzekering aanvraagt, dan vragen we om algemene verzuiminformatie, niet naar de gezondheid van medewerkers. Bij de start van de verzekering moet U melden wie er dan ziek zijn. Deze medewerkers zijn verzekerd vanaf het moment dat ze 4 aaneengesloten weken volledig arbeidsgeschikt zijn.
U kunt kiezen of u de premie in termijnen of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per jaar krijgt u korting. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.
We tellen de bruto jaarlonen of de uniforme lonen bij elkaar op. Per medewerker geldt een maximumbedrag. De jaarpremie is een percentage van de optelsom.
Het bruto jaarloon is het jaarloon vóór aftrek van belastingen en pensioenpremies. Het uniforme loon is het loon waarover je loonbelasting betaalt. De hoogte van het premiepercentage hangt onder andere af van de verzuimcijfers in eerdere jaren.
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. De looptijd van de verzekering is naar keuze 1 of 3 jaar. Betaalt u de premie niet of niet op tijd? Dan kunnen wij de verzekering direct stoppen.
Na opzegging keert u automatisch terug naar het UWV. Vervolgens kunt u 3 jaar lang niet opnieuw eigen risicodrager worden
Opzeggen via Verzuimadvies@vvaa.nl