Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Wordt een werknemer arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij in bepaalde gevallen na 104 weken ziekte geen WIA-uitkering van het UWV. Dit is wanneer een werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is. Als werkgever kunt u een aanvulling verzekeren met de collectieve WIA-Bodemverzekering. Als werknemer kunt u dit product via uw werkgever afnemen.

Extra informatie

Een werknemer die arbeidsongeschikt is ontvangt soms geen WIA-uitkering van het UWV. Dit geldt bij arbeidsongeschiktheid tot 35%.

Wat is verzekerd?

De WIA-Bodemverzekering biedt een uitkering aan tot maximaal 100% van het oorspronkelijke loon maal het door het UWV vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid. Wanneer een werknemer 15% tot 35% arbeidsongeschikt is heeft hij recht op een uitkering.

Verzekerd bedrag

Het loon waarop wij de uitkering baseren, is niet hoger dan het maximumloon of SV-loon.

Gezondheid

Als de verzekering bij aanvang dienstverband wordt aangevraagd dan vragen wij niet naar de gezondheid van uw werknemers.

Premie

De hoogte van de premie is een vast percentage. Dit percentage wordt jaarlijks vastgesteld. De premie wordt berekend als een percentage over het loon van de werknemer.

Wat is niet verzekerd?

  • Wij keren niet uit wanneer de werknemer ziek was op het moment van indiensttreding of bij het afnemen van de verzekering.

Extra informatie

Komt een zieke werknemer in dienst door een verandering in de bedrijfssituatie, zoals een fusie of overname? Dan valt deze werknemer niet onder de verzekering.

Fraude

Wij keren niet uit als er sprake is van fraude.

Eigen schuld

Het niet nakomen van uw verplichtingen vanuit de polisvoorwaarden kan gevolgen hebben voor het recht op een uitkering vanuit deze verzekering.

Geen dekking

Wanneer een werknemer een WAO-uitkering ontvangt kan de verzekering niet worden afgesloten.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

De WIA-Bodemverzekering keert alleen uit als de werknemer werkzaam is bij een werkgever. Dat hoeft niet bij de werkgever te zijn waar de verzekering loopt. De WIA-Bodemverzekering keert niet uit als een werknemer minder dan 15% arbeidsongeschikt is.

Loon boven het maximumloon of SV-loon

Met het oorspronkelijk loon wordt bedoeld het loon op de eerste ziektedag, met een maximumbedrag gelijk aan het SV-loon.

Waar ben ik gedekt?

Deze verzekering geldt voor werknemers die werkzaam zijn bij een werkgever in de Metalektro. De uitkering kan in bepaalde situaties ook in het buitenland worden ontvangen.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Laat ons zo snel mogelijk weten wanneer een werknemer arbeidsongeschikt is. Bij langdurige ziekte dient de werkgever de 42ste weekmelding ook aan de verzekeraar te doen. Meld ook nieuwe werknemers, uitdiensttredingen en wijzigingen in het dienstverband zo snel als mogelijk.

Extra informatie

De werkgever moet er samen met de zieke werknemer alles aan doen om te zorgen dat de werknemer aan het werk kan.

Wanneer en hoe betaal ik?

De premie wordt elk kwartaal in rekening gebracht bij de werkgever. De werkgever houdt (een gedeelte van) de premie in van het loon van de werknemer.

Extra informatie

De hoogte van de premie is een vast percentage. Dit percentage wordt jaarlijks vastgesteld. De premie wordt berekend als een percentage over het loon van de werknemer.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat die met de werkgever is afgesloten. De verzekering voor de werknemers begint vanaf de dag dat ze worden aangemeld. De dekking voor de werknemer loopt zolang de werknemer in dienst is bij de werkgever met de polis.

Extra informatie

Wordt de premie niet tijdig betaald? Dan kunnen wij de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na de eerste contractstermijn kan de werkgever de verzekering dagelijks opzeggen. Werknemers kunnen de verzekering opzeggen na een eerste contractstermijn van 1 jaar. Dit dient altijd schriftelijk te gebeuren.