Woongarant Rechtsbijstandverzekering Compleet Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van DAS bij een onverwacht conflict. Ook betaalt DAS tot een gemaximeerd bedrag eventueel bijkomende kosten zoals proceskosten en de kosten van externe deskundigen.

Extra informatie

Deze rechtsbijstandverzekering biedt een zeer uitgebreide dekking. U kunt echter ook kiezen voor een iets minder uitgebreide dekking. Welke dekking u kiest bepaalt de premie en de dekking van uw verzekering.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

U bent in ieder geval verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in de Europese Unie of zelfs in alle landen van de Wereld.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

De Woongarant Rechtsbijstandverzekering Compleet biedt een groot aantal vaste onderwerpen waarvoor u bent verzekerd. U kunt in deze kaart teruglezen voor welke onderwerpen u verzekerd bent.
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp bij het verhalen van schade die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp bij het verhalen van aan u toegebracht persoonlijk letsel.Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Wonen

Juridische hulp bij een conflict wat te maken heeft met uw woning. Zoals over de koop of verkoop. Of conflicten met de verhuurder, huurder, de overheid of uw buren.

Extra informatie

Verhuur van uw woning is alleen verzekerd als u dat tijdelijk doet. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk elders verblijft. Of als u dat doet als overbrugging omdat u de officieel te koop staande woning nog niet heeft verkocht.
icon_werk

Werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Aankopen

Juridische hulp als u een conflict heeft over spullen die u als consument voor uzelf koopt. Of over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).

Extra informatie

Dit onderwerp biedt dekking bij een conflict over consumentenartikelen of een vakantieboeking, maar bijvoorbeeld ook bij een conflict over energie en telefonie of over de plaatsing van een keuken.
icon_familie

Familie en relaties

Juridische hulp bij een conflict over een erfenis. Bij echtscheiding is alleen mediation verzekerd.

Extra informatie

U krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat de rechtsbijstandverzekering is ingegaan.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

Juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis in de Europese Unie of over vermogensbeheer
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als u het conflict te laat meldt. Ook opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten, daarin krijgt u ook geen hulp van DAS
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden speciale voorwaarden.

Extra informatie

De extra voorwaarden hebben betrekking op het betalen van een eventueel eigen risico en een maximum vergoeding voor de eigen kosten van de zelfgekozen rechtshulpverlener.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij DAS voordat u andere actie onderneemt. DAS probeert het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Wilt u een minder uitgebreide dekking dan de dekking die De Woongarant Rechtsbijstandverzekering Compleet biedt? Kies dan voor de Woongarant Rechtsbijstandverzekering Midden of de Woongarant Rechtsbijstandverzekering Basis.
icon_wachttijd

Wachttijd

Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat u de verzekering hebt afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.

Extra informatie

Conflicten die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van uw verzekering zijn niet gedekt.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de kosten die DAS maakt voor uw juridische hulp. En u krijgt geen juridische hulp als uw zaak over minder dan € 175 gaat. Dit geldt niet voor het verhalen van schade of bij een strafzaak.

Extra informatie

Als DAS voor het voeren van een procedure op uw verzoek een door u gekozen externe rechtshulpverlener inschakelt, terwijl inschakeling van een advocaat niet verplicht is, dan geldt er een maximering voor de behandelkosten van deze externe rechtshulpverlener.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op uw polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw adviseur. U kunt uw verzekering dagelijks opzeggen.