Kortlopende reisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende reisverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal of een ongeval. De kortlopende reisverzekering geldt voor de duur van de reis.
icon_voor-wie

Voor wie?

Je kunt de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

Je kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd, afhankelijk van je reisbestemming.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je krijgt altijd hulp van onze Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden we vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden.
icon_medisch

Keuze: medisch

We vergoeden de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Extra informatie

Het gaat om het vergoeden van het verschil tussen zorgkosten die je moet betalen en waarvoor je al via je zorgverzekering verzekerd bent (je zorgverzekering dekt niet in alle landen alle zorgkosten). Een eigen risico vergoeden wij niet.
icon_schade-aan-spullen

Bagage

Verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 3.500. Er geldt een eigen risico van € 50 per gebeurtenis.

Extra informatie

Geld en bankpassen kun je aanvullend verzekeren met een verzekerd bedrag tot maximaal € 500.
icon_bijzondere-sport

Keuze: bijzondere sporten

Ga je bijvoorbeeld op wintersport of duiken? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoeden we medische kosten bij een ongeluk, aanvullend op je zorgverzekering. Ook schade aan eigen of huurmateriaal is verzekerd tot € 3.500.
icon_reispech

Keuze: pech op reis

Bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper, motor of boot, ben je verzekerd van hulp door de Alarmcentrale. We vergoeden vervangend vervoer. En vervoer van je kapotte vervoermiddel naar huis.

Extra informatie

Schade aan, of diefstal van, je vervoermiddel is niet verzekerd.
icon_invalide

Keuze: ongevallen

Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval keren wij een vast bedrag uit.
icon_annulering

Keuze: kortlopende annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de (boekings)kosten die je al hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij fraude of als je onzorgvuldig met je spullen omgaat. Of als schade ontstaat tijdens zakenreizen of vrijwilligerswerk.
icon_let-op

Let op

Bel bij schade altijd meteen de Alarmcentrale.
icon_speciaal

Extra: samengestelde reis

Als je de aanvullende verzekering Annulering hebt meeverzekerd ben je ook verzekerd voor het niet uitvallende onderdeel van de samengestelde reis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je kunt de reisverzekering voor ingang van de verzekering stoppen. Daarna niet meer. Als de aanvullende verzekering Annulering is meeverzekerd kun je de verzekering na het afsluiten niet meer stoppen.